Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 7 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

BBQ bananen met rum en Rolo

Wie zegt dat er alleen grote lappen vlees en worstjes op een barbecue thuishoren? Je maakt er namelijk net zulke lekkere toetjes op. Zoals deze goddelijke BBQ bananen met rum en Rolo (!) uit het Bananenboek van Kim Waninge. Die wil je maken!

In mijn zoektocht naar schattige throwback Thursday kiekjes, kwam ik een foto tegen van mijn zus en mij met een banaan van de barbecue. Het perfecte toetje voor na het barbecueën! Dit is er overigens eentje speciaal voor de grote mensen met rum, Rolo en roomboter. Who said growing up is a trap?

BBQ bananen

Zo maak je deze BBQ bananen

Snijd het steeltje van de bananen en maak met een scherp mes een inkeping over de zijkant van de banaan. Halveer de Rolo’s en verdeel ze over de inkeping van elke banaan. Duw ze voorzichtig aan.

Gebruik een mes om de tussenruimtes op te vullen met roomboter en schenk tot slot een scheutje bruine rum over elke banaan.

Leg de bananen op de barbecue tot ze donker gekleurd zijn en de chocolade en de boter zijn gesmolten. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Snijd de schil open en serveer eventueel met een beetje poedersuiker.

Tip

Voor een kindvriendelijke versie kun je de bananen ook vullen met mini marshmallows, chocoladedruppels en verkruimelde (digestive) biscuits.

Van die koekjes kun je trouwens ook S’mores maken voor op de barbecue. Maak dan een sandwich van twee biscuits, gevuld met een dun blokje chocolade (of pindakaas), een plakje banaan en een marshmallow en verwarm deze in de oven of op de barbecue.

Bananenboek

Bananenboek van Kim Waninge vind je nú in de (digitale) boekhandel voor € 17,50.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.