Culy homemade: lamsrack op de barbecue met geroosterde uien

Culy 26 jul 2018 Diner

Heerlijk om lamsrack op de barbecue te leggen deze zomer. Deze gemarineerde lamskarbonades met rode ui in balsamicoazijn zijn onweerstaanbaar!

Zo maak je lamsrack op de barbecue

Meng de ingrediënten voor de marinade in een grote schaal. Leg de twee lamsracks erin en verdeel de marinade met een lepel over het vlees. Laat ongeveer 30 minuten marineren op kamertemperatuur.

Snijd de rode uien (met schil en al) elk in 4 parten. Bestrijk de partjes ui aan alle kanten met olie en bestrooi ze met wat zout en peper. Grill ze op de barbecue boven direct matige hitte, tot de partjes zacht en deels verkoold zijn; draai ze tussendoor af en toe om. Heb je geen barbecue, dan kun je dit ook in de oven doen; ongeveer 20-30 minuten op 200 graden.

Breng de balsamicoazijn met de suiker aan de kook in een klein pannetje. Draai het vuur terug naar medium-laag en laat het mengsel in ongeveer 6 minuten inkoken tot een siroop.

culy homemade lamsrack op de barbecue0001

Haal de lamsracks uit de marinade en gooi de marinade weg. Bestrooi het vlees met een snufje zout en leg de lamsrack op de barbecue (indien mogelijk met gesloten deksel) boven directe hoge hitte (230 tot 290 graden). Rooster tot de gewenste gaarheid. Dat is ongeveer 4-6 minuten voor rosé. Draai ze tussendoor een à twee keer om.

Haal het vlees van de barbecue en laat het ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de racks dan in losse karbonades en verdeel deze, samen met de partjes ui over vier borden. Besprenkel met de azijnsiroop en serveer warm.

culy homemade lamsrack op de barbecue0003

Voor 4 personen:

  • 2 lamsracks (met elk ongeveer 8 karbonades)
  • 3 rode uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Grof zeezout
  • ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 180 ml balsamico azijn
  • 2 eetlepels suiker

Voor de marinade:

  • 4 eetlepels Dijon mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
  • 3 knoflooktenen, geplet
  • 1-2 theelepels versgemalen zwarte peper
Reageer op artikel:
Culy homemade: lamsrack op de barbecue met geroosterde uien
Sluiten