Redactie
Redactie Diner 6 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Wilde zalm en papillote

Dit heerlijke recept voor wilde zalm ‘en papillote’ gegaard komt van de fijne blog MadeByEllen.com. Een echte aanrader; want deze dame maakt verukkelijke gerechten met verse ingrediënten en een flinke dot joie de vivre.

Ellen: “Wilde zalm en papillote uit de oven. Zo makkelijk is vis bereiden nog nooit geweest. Het is makkelijk, lekker, gezond en staat werkelijk binnen een kwartiertje op tafel!”

Verwarm de oven voor op 180 graden (of zet de bbq aan)

Pak een stuk bakpapier dat 2x zo groot is als de vis zelf. Leg de vis nu zo op het bakpapier dat je het papier straks nog kan dubbelvouwen. Leg de takjes dille en citroen bovenop de vis. Strooi er een beetje peper en zout over en besprenkel met olijfolie.

Nu vouw je het bakpapier dicht door eerst een van de hoeken dicht te vouwen en daarna vouw je op dezelfde wijze alles dicht (zie de foto’s). Leg het pakketje vis nu op een bakplaat.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 8 a 10 minuten. Haal het pakketje vis uit de oven en leg op een grote schaal. Serveer de vis direct. Heerlijk om een beetje kookvocht van de vis eroverheen te schenken.

Lees meer recepten op MadeByEllen.com.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.