Klassieke waldorfsalade met bleekselderij, appel en walnoten
De waldorfsalade is een echte klassieker en raakt eigenlijk nooit uit de mode. Traditioneel gemaakt met bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise, maar tegenwoordig wordt hij ook vaak geserveerd met rozijntjes en een beetje citroensap.
Er zijn een paar beroemde salades op de wereld en de klassieke waldorfsalade is daar één van.
Waldorfsalade ontleent z’n naam aan het prestigieuze Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar de salade voor het eerst in 1893 werd geserveerd. Dat was toen nog zónder de walnoten, want pas toen de Franse chef Escoffier een recept voor de salade opschreef in zijn kookboek, kwamen die ten tonele.
Deze salade is een mooi licht bijgerecht. Wil je de salade iets meer vullend maken? Voeg dan een stukje gerookte kip, bacon of zalm toe. Het is ook lekker met deze honing-mosterd drumsticks.
Culy Homemade: honing-mosterd drumsticks met een waldorfsalade
Zo maak je de klassieke waldorfsalade
- Schil de appel en snijd ‘m julienne (in de vorm van luciferhoutjes). Was de stengels bleekselderij en snijd deze ook julienne.
- Hak de walnoten grof. Meng de appel met de bleekselderij, mayonaise en een klein beetje citroensap.
- Garneer de waldorfsalade met de rozijntjes en walnoten.
Meer lekkere salades:
- Ook zo’n klassieker: Caesar salade met kippendijen en spek
- Viral komkommersalade van TikTok (everything but the bagel komkommersalade)
- Fris, gezond en altijd goed: 4x lekkere Griekse saladerecepten