Klassieke waldorfsalade

Culy 30 jan 2014 Diner

De waldorfsalade is een echte klassieker en raakt eigenlijk nooit uit de mode. Traditioneel gemaakt met bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise, maar tegenwoordig wordt hij ook vaak geserveerd met rozijntjes en een beetje citroensap. 

De salade ontleent overigens z’n naam aan het prestigieuze Waldorf-Astoria Hotel in New York City, waar de salade voor het eerst in 1893 werd geserveerd. Wil je de salade iets meer vullend maken? Voeg dan een stukje gerookte kip, bacon of zalm toe.

Schil de appel en snijd julienne (in de vorm van luciferhoutjes). Was de stengels bleekselderij en snijd deze ook julienne.

Hak de walnoten grof. Meng de appel met de bleekselderij, mayonaise en een klein beetje citroensap. Garneer met de rozijntjes en walnoten.

Kun je geen walnoten vinden of hou je er niet zo van? Vervang ze dan door pecannoten.

Bron: Flickr

  • 1 zure, stevig appel (bijvoorbeeld Granny Smith)
  • 3 stengels bleekselderij
  • Klein handje walnoten
  • 1-2 el mayonaise
  • Citroensap
  • Klein handje gewelde rozijnen
  • Optioneel: een stukje gerookte kip, zalm of krokante bacon
Reageer op artikel:
Klassieke waldorfsalade
Sluiten