Redactie
Redactie Lunch 22 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy’s favoriete easy guacamole recept

Guacamole is heerlijk om te maken en super bij nachochips, Mexicaanse gerechten, maar ook op toast of crostini’s. Wie vindt guacamole nu niet lekker?!

Ben je er niet zeker van of je avocado wel rijp genoeg is? Kijk dan onderstaande video waarin we je onze handige avocado check-tip uitleggen:

Er zijn overigens heel veel verschillende recepten voor guacamole. Je kunt tomaten toevoegen, sommige mensen voegen graag mayonaise toe voor meer romigheid. It’s up to you!

Snijd het witte gedeelte van de bosui fijn, en het groene gedeelte in dunne ringetjes. Hak de koriander grof.

Pel de knoflook en pers deze door een knoflookpers. Voeg hier een eetlepel limoensap aan toe, samen met het wit van de bosui, driekwart van de koriander en de Mexicaanse kruiden aan toe en roer goed.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees (zonder schil) fijn met een vork. Roer er het andere mengsel door en breng verder op smaak met eventueel extra zout, limoensap, tabasco, koriander en eventueel wat zure room.

En met deze tip houd je homemade guacamole lekker lang vers (én groen!)

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.