Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 23 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Chicken wings met ginger beer glazuur (dé favoriet op je BBQ)

Barbequen, dat is gezelligheid, lekker eten en uren genieten in de zon. Zo’n heerlijke zomerse traditie kunnen wij alleen maar toejuichen. We inspireren jullie dan ook graag met de beste barbequerecepten, zoals deze chicken wings met een glazuur van gingerbeer. Sappig, zoet, smaakvol en met een Aziatische touch. Meer moet dat niet zijn.

Afgelopen weekend werden we in Nederland rijkelijk getrakteerd op lekker warm weer als voorproever voor de nakende zomer. Yes! De zomer bestáát nog en oh yes, er zullen ongetwijfeld nog veel warme weekends volgen. Wij trakteren je alvast op dit ultieme barbequerecept uit het boek Smokey Goodness No Worries BBQ . 

In dit boek vind je allerlei recepten die de laid back Australische levensstijl weerspiegelen. Daarom verbaast het ons niet dat het Bundaberg gingerbeer dat wordt gebrouwen in Queensland een hoofdrol speelt in de marinade van deze chicken wings.

Jord: “Dit bijzondere drankje bevat net als zijn frisdrankbroertje meestal geen alcohol maar des te meer spice en punch. Ook in Nederland is het goed verkrijgbaar en het vormt een mooie basis voor een chicken wing glaze met een verrassend goede smaak. Na het maken van de gerechtfoto verdwenen de wings sneller dan je een kip ooit hebt zien rennen – maken dus!”

Chicken wings met ginger beer glaze
Smokey Goodness No Worries BBQ

Gegrilde chicken wings met ginger beer glaze

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt. Meng voor de Smokey’s Simple Rub alle ingrediënten en kruid hiermee de chicken wings gelijkmatig aan alle kanten. Leg de wings op het rooster en gaar ze 20-30 minuten, tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72 °C.

Maak ondertussen de Ginger Beer Glaze door het gemberbier in een pan in te koken tot circa ¼ van het originele volume. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed tot alles is opgelost en je een gladde gebonden saus hebt.

Bestrijk hiermee de gegaarde wings enkele keren rondom en laat ze met gesloten deksel nog 5 minuten verder garen, tot de saus op de wings is ingedikt en de wings een kerntemperatuur hebben bereikt van 75 °C. Serveer de chicken wings in een schaal en garneer met de lente-ui.

No Worries BBQ-boek

No Worries BBQ van Jord Althuizen (Kosmos Uitgevers) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 29,99 euro.