Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 17 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Vegetarische Turkse spiesjes van pulled oats met tzatzikidip

Over pulled oats schreven we eerder een enthousiast stuk, want hoewel we aanvankelijk een beetje sceptisch waren over deze vleesvervanger moesten we concluderen dat de textuur geweldig is. Probeer het maar eens in deze vega Turkse spiesjes van pulled oats met tzatzikidip.

Qua smaak is pulled oats van nature neutraal, waardoor je zelf heel makkelijk smaak kan toevoegen. Dat maakt dat je heel wat kanten op kunt met dit product. Van pittige dan dan noodles tot een sappige hamburger en deze Turkse spiesjes met tzatzikidip.

En aangezien verre reizen er deze zomervakantie waarschijnlijk niet inzitten, zijn deze Turkse spiesjes de ideale manier om toch wat Mediterraanse vibes naar Nederland te halen. Een echt wereldkeuken-recept.

> Ook handig: de 9 lekkerste gerechten uit de Turkse keuken

Turkse spiesjes met pulled oats en tzatziki
Bron: Gold&Green

Zo maak je de Turkse spiesjes met pulled oats

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng de yoghurt, kruiden en broodkruimels. Snijd de knoflooktenen fijn en voeg samen met de citroenrasp en fijngesneden peterselie toe aan het yoghurtmengsel.

Verkruimel de Pulled Oats erboven, voeg het ei toe en roer goed door elkaar. Rol balletjes van het mengsel en plaats elk balletje op de punt van de spies. Maak het balletje plat zodat het een slanke, ovale vorm krijgt. Druk zachtjes aan zodat het aan de spies plakt.

Doop de spiesen in water zodat ze niet verbranden in de oven. Bak 15-20 minuten.

Snijd de komkommer in dunne repen en knijp het overtollige vocht eruit. Roer de komkommer, yoghurt, knoflook, munt en citroensap in een kom door elkaar.

Breng op smaak met zout en peper. Laat een tijdje rusten zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Meer vega(n) recepten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.