Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 12 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: de állerlekkerste barbecue groentespiesjes

Niemand die echt wild wordt van een groentespiesje op de bbq, toch? Tot nu. Want met dit recept van The Kitchn maak je de állerlekkerste groentespiesjes die er zijn. Wat ze zo lekker maakt? Een waanzinnig lekker balsamico-glazuur.

Barbecue groentespiesjes maken

Week eerst de satéstokjes in water. Dat voorkomt dat ze vlam vatten op de barbecue.

Maak ondertussen het balsamico-glazuur. Meng daarvoor de balsamico-azijn, knoflook en Dijon-mosterd in een steelpannetje en verwarm op medium vuur. Zodra het gaat bubbelen, laat je het vijf minuten zachtjes inkoken tot een mooi, dik glazuur.

Snijd de groenten, als je dat nog niet had gedaan. De courgette kun je in lange linten schaven en opvouwen, of gewoon in dikke plakjes snijden. Hussel de groenten in een kom met wat olie en zout en peper. Rijg de groenten daarna aan de spiesjes.

groentespiesjes bbq
Nancy van Batenburg voor Culy

Als je barbecue op temperatuur is, leg je de groentespiesen erop. Draai ze na twee minuten om en laat ze nog eens twee minuten grillen.

Zorg dat de spiesen niet te hard gaan: leg ze op het gedeelte van je bbq waar de temperatuur lager is. Bestrijk de spiesjes met het balsamico-glazuur en draai ze na een minuutje om. Dit herhaal je net zolang tot de groenten gaar zijn.

Bestrijk de groentespiesjes voor het opdienen nog één keer met het glazuur en leg wat blaadjes basilicum over de tomaatjes.

Meer groente op de bbq:

Groentespiesjes op de barbecue
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.