Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 23 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gegrilde maiskolven met Doritos-korst

Deze gegrilde maiskolven met Doritos-korst zijn een knipoog naar elotes: Mexicaanse gegrilde maiskolven in een jasje van romige saus met kaas en chili. Door ze daarna nog door verkruimelde Doritos te rollen, krijgen ze een verslavend krokant korstje. Een dikke aanrader!

Wij gebruikten voor dit recept Doritos Flamin Hot Nacho Cheese, omdat die zo lekker pittig zijn. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon je eigen favoriete Doritos-smaak voor gebruiken, of zelfs andere chips. Het gaat vooral om de crunch.

Tip: op de foto zie je dat we de bladeren nog aan de maiskolven hebben laten zitten. We raden je in verband met brandveiligheid aan om de bladeren te verwijderen voordat je de maiskolven gaat grillen, want ze kunnen vlam vatten. Safety first.

> En voor daarna: ‘kale’ maiskolven over? Maak er bouillon van!

Gegrilde maiskolven met Doritos korst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Maiskolven met Doritos-korst

Grill de maiskolven op de barbecue of in een grillpan (in een koekenpan kan het eventueel ook) tot ze rondom bruine plekjes krijgen en gaar zijn.

Rasp ondertussen de schil van de limoen en meng in een kommetje met de mayonaise. Roer er ook naar smaak geraspte Parmezaanse kaas doorheen.

Maal de Doritos fijn in een keukenmachine. Of stop ze in een afgesloten zakje en rol er met een deegroller overheen. Leg het kruim op een bord dat groot genoeg is om de maiskolven doorheen te rollen.

Bestrijk de gegrilde maiskolven rondom met een laag van de mayonaise (gebruik eventueel een bakkwastje). Rol ze daarna door de verkruimelde Doritos om een mooie korst te creëren.

Snijd de limoen in partjes en knijp ze uit over de maiskolven.

Meer recepten met maiskolven:

Maiskolven met Doritos korst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.