Redactie
Redactie Diner 16 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Triple pork burger met bacon jam van Jord Althuizen

Vandaag is het 16 oktober, Wereldvoedseldag, en komt het nieuwe GOOD FOOD BOOK uit. Een heerlijk kookboek met 50 recepten van topchefs en andere culinaire helden (waaronder onze Culy-hoofdredacteur Monique!). De komende dagen plaatsen we elke dag een lekker gerecht uit dit boek.

Voor de bacon-jam:

Week het gelatineblaadje in water. Bak of gril de bacon krokant. Laat het afkoelen en breek in stukjes. Bak de ui, de knoflookteentjes en de rode pepers kort in wat olijfolie. Voeg de paprikapoeder, het knoflook- en het uienpoeder toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg de stukjes bacon toe op hoog vuur totdat ze uit elkaar vallen en dan de azijn, de suiker, de stroop, de bourbon-whiskey en de cola en breng het weer aan de kook. Knijp de gelatine uit en laat deze in de bacon-jam oplossen. Doe de bacon-jam in een potje en laat ‘m afkoelen in de koelkast.

De burgers:

Haal de varkensprocureur en het buikspek door een grove vleesmolen of vraag of de slager het doet. Meng de salie door het vlees en breng het op smaak met zout en peper.

Verdeel het vlees in vier porties en maak er hamburgers van. Gril deze tot ze volledig gaar zijn. Verwarm intussen de pulled pork en toast de doormidden gesneden hamburgerbroodjes.

Smeer een eetlepel bacon-jam op de bodem van elk broodje. Leg daarop de koolsalade, dan de burger, de pulled pork, de bbq-saus en top het af met de bovenste helft van het broodje.

 

Het GOOD FOOD BOOK ligt vanaf 16 oktober in de winkel en webshop voor € 14,99. Door de organisatie (onderdeel van het World Food Programme van de VN) worden voor ieder verkocht boek 40 (!) schoolmaaltijden aan de kinderen in Malawi gedoneerd.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.