Redactie
Redactie Inspiratie 31 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Onze favoriete homemade sauzen voor bij de barbecue

Hoera, het barbecueseizoen is weer geopend! Dat betekent met vrienden en familie in de tuin, tafels vol salades, vers stokbrood, een rokerige barbecue én allerlei sauzen. En we maken die sauzen het liefst helemaal zelf. Hoe? Dat laten we je graag zien.

Knoflooksaus

Een romige knoflooksaus is heerlijk bij de barbecue. Alleen al om een stukje stokbrood in te dippen… Maak hem zelf en – geloof ons – je haalt hem nooit meer uit een flesje. Bekijk hier hoe je de saus maakt.

zelfgemaakte knoflooksaus

Barbecuesaus

Bij een barbecue hoort natuurlijk, ehh, barbecuesaus. Je maakt het heel makkelijk met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt staan. Ons supermakkelijke recept vind je hier.

Citroen- of knoflookmayonaise

Voor bij de barbecue is een gewone mayonaise een beetje saai. Varieer daarom met smaken als citroen of knoflook. Ook lekker: een mayonaise met een beetje kerrie. Bekijk hier al onze favorieten variaties op de klassieke mayo.

aioli-maken

Whiskey-cocktailsaus

Whiskey-cocktailsaus is een echte klassieker voor bij de barbecue en supermakkelijk te maken. Je hebt slechts vier ingrediënten nodig: mayonaise, een beetje cayennepeper, ketchup en whiskey. Bekijk hier welke hoeveelheden je nodig hebt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.