Culy Homemade: sauce vierge, een frisse tomatensaus

Sauce vierge is hét tegengeluid voor al die moddervette, zware sauzen uit de traditionele Franse cuisine. Chef Michel Guérard bedacht de saus anno 1976 en sinds die tijd is het een klassieker.

Verse tomaten, extra vierge olijfolie, citroen en heel veel kruiden maken het een frisse, lichte saus. Vooral lekker bij vis maar ook bij kip en pasta.

Website Food52 vond het recept van de grootmeester in zijn oude kookboek La Cuisine Gourmande. Het is echt zo’n saus die je hartje zomer o-ver-al bij klaarmaakt. Je kunt gewoon de kruiden gebruiken die je al voorhanden hebt. Als ze maar vers zijn.

> Lekker met deze saus: parelcouscous met sauce vierge en worst

Zo maak je sauce vierge

Hak de tomaten in grove stukken en doe ze met de zaadjes en al in een grote kom. Meng met de olijfolie, de gehakte kruiden, de hele geplette knoflooktenen, een scheutje citroensap en wat zout. Laat het één à twee uurtjes ‘marineren’, op kamertemperatuur. C’est tout!

Meer recepten met tomaat:

sauce vierge
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: sauce vierge, een frisse tomatensaus
Sluiten