Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 16 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Op de barbecue gegrilde sardinebruschetta’s uit BBQ Magic

Goudbruin geroosterd stokbrood, een eenvoudige tomatensalsa en sardines uit uit blik: dat kan toch niet anders dan lekker zijn? Het recept voor deze sardinebruschetta’s komt uit BBQ Magic, het nieuwste boek van Roel Westra (beter bekend als Pitmaster X).

Als Pitmaster X heeft Roel wereldwijd bijna een half miljoen volgers op zijn Youtube-kanaal en sociale media. Deze pitmaster staat bekend als een echte barbecue-goeroe en laat je zowel traditionele als nieuwe bereidingstechnieken voor je barbecue, grill en smoker zien.

In zijn gloednieuwe kookboek ‘BBQ Magic’ deelt hij recepten voor bijvoorbeeld sweet & sticky ribs, pork belly burnt ends, Dutch mayonaise tomahawk maar ook vega barbecuerecepten en desserts. Wij mogen het recept voor gegrilde sardinebruschetta’s met je delen.

Pitmaster X: “Dit is best een luxe aandoende snack, die echter niet per se duur hoeft te zijn en vooral ’s zomers uitstekend past bij een goed glas wijn.”

Wij zien het al helemaal voor ons.

sardinebruschetta
Bron: BBQ Magic

Zo maak je de sardinebruschetta’s

Maak eerst de salsa klaar. Snijd de tapastomaten, 2 kleine Tasty-Tom-tomaten, ½ sjalot en ¼ komkommer in kleine blokjes.

Meng alles in een kom en voeg 1 eetlepel kappertjes toe. Draai drie keer met de pepermolen boven de kom en meng alles goed.

Meng de olijfolie met 1 geperste knoflookteen, 1 eetlepel fijngehakte oregano en 1 eetlepel fijngehakte tijmblaadjes. Voeg 1 theelepel fleur de sel en 1 theelepel versgemalen zwarte peper toe.

Snijd een heel stokbrood schuin in ongeveer 10 vingerdikke sneetjes. Bestrijk de sneetjes met de kruidenolie en rooster ze goudbruin boven directe hitte.

Geef daarna op elk sneetje 1 eetlepel salsa. Gril voor elke bruschetta 2 sardines uit blik aan weerszijden goudbruin, bij voorkeur op een hete bakplaat.

Beleg de bruschetta met de sardines.

BBQ Magic cover

BBQ Magic van Roel Westra (Pitmaster X) is nú te koop voor €29,99 in de (digitale) boekhandel. 

Meer barbecuerecepten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.