Redactie
Redactie Inspiratie 29 jul 2013
Leestijd: 2 minuten

Het lekkerste, zomerse fruit voor op de barbecue

Soms kan simpel zó lekker zijn! Dus waarom niet gewoon wat stukjes rijp fruit op de barbecue leggen om ze vervolgens onder het genot van een cocktail of glas prosecco op te eten?

De enige vraag die nog rest: welk fruit gebruik je dan precies?

Fruit voor op de barbecue

Waar je op moet letten is dat het niet te zacht is. Hierdoor zal het namelijk een papje worden, en dat wil je echt niet. Zorg er dus voor dat het fruit nét rijp is, maar wel mooi stevig.

gegrilde ananas
Nancy van Batenburg voor Culy

1. Ananas

Eén van de bekendste fruitsoorten voor op de barbecue is de ananas. Test van tevoren of hij rijp is en snijd ‘m dan in plakken of repen. Gril de stukken op een warme, niet te hete barbecue en maak dit heerlijke recept van gegrilde ananas met honeycomb en crème fraîche.

2. Bananen

Oh jum! Omdat bananen eigenlijk te zacht zijn, gaan we hier nét even anders aan de slag. Snijd een banaan in de lengte, maar zorg dat je de onderkant van de schil niet raakt. Vul met stukjes pure chocolade of hagelslag en verpak in aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen (dit houdt de warmte binnen).

Leg ongeveer tien minuutjes op de barbecue en besprenkel eventueel met een beetje rum, vlak voor het serveren.

Ook écht te gek zijn deze BBQ bananen met rum en rolo. Zeker het proberen waard!

3. Perziken

Ook perziken zijn erg lekker gegrild. Halveer, schil, ontdoe ze van de pit en bestrijk met een dun laagje zonnebloemolie. Bestrooi eventueel een paar minuutjes voor ze klaar zijn met een beetje bruine suiker en serveer met een bolletje ijs. Lekker is dit recept voor gegrilde perzik met Burrata van de barbecue of deze met asperges.

4. Nectarines

Eigenlijk is het bij nectarines hetzelfde verhaal als bij perziken. Zo lang ze maar rijp zijn (én in het seizoen) en niet te zacht.

Ook lekker: Tomaat met gebarbecuede feta

5. Watermeloen

Je zou het misschien niet denken, maar ook watermeloen kan je perfect grillen. Het resultaat is een soort vleesachtige structuur, lijkend op tonijn. Besprenkel stukjes meloen met olijf- of zonnebloemolie en wat peper & zout. Gril een paar minuutjes per kant. Serveer met munt of waterkers en verse feta.

Ook lekker bij de barbecue

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.