Op de barbeque gegrilde perzik met Burrata: beter wordt het niet

Inspiratie voor een vega barbecue nodig? Deze salade met perzik en Burrata zal zelfs de grootste carnivoren verblijden. Probeer’m gewoon maar eens een keertje, you won’t regret!

Uit het boek Smokey Goodness No Worries BBQ tipten we eerder deze goddelijke chicken wings met ginger beer glazuur. Had je al door dat we fan zijn van dit boek? En al helemáál omdat er tussen de recepten ook heel wat inspiratie te vinden valt voor een vegetarische barbecue. Zoals deze salade van perzik met Burrata met een licht pittige dressing.

Jord: “Gek ben ik op Burrata, het zachtere broertje van Mozzarella. Deze kaas heeft iets zonnigs en onmiskenbaar Italiaans. De fluweelzachte en romige textuur past bijzonder goed in een zomerse salade en gaat uitstekend samen met een licht pittige dressing.

Zo ontstaat er een mooie balans tussen het volle, ronde en romige van de kaas en de lichte prikkel van de pepers. Gegrilde perziken zijn vervolgens de kers op de gezonde taart – het zoet en de onmiskenbare umami van de grillstreep vormen een fraai smaakpalet. Kortom, je gaat groenten en fruit eten en daar ga je van genieten.”

Bereidingswijze gegrilde perzik en Burrata salade

Meng in een kleine kom de honing, grove mosterd, wittewijnazijn en chipotletabasco en roer ze met een garde goed door elkaar. Voeg al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe en klop tot er een goed gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bereid een BBQ of grill met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper. Gril ze heet en kort zodat je een mooie grillstreep krijgt en de vruchten wat zacht maar niet mushy worden; hoelang hangt af van hoe rijp je perziken waren voordat je begon.

Haal de bladeren van het witlof los en verdeel ze samen met de rucola en rode ui over een grote platte schaal. Verdeel de gegrilde perziken over de rucola, trek de burrata in grove stukken, leg ze op de salade en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. Garneer de salade met de geroosterde hazelnoten, croutons en de chipotle-honingvinaigrette.

No Worries BBQ-boek

No Worries BBQ van Jord Althuizen (Kosmos Uitgevers) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 29,99 euro. 

Meer inspiratie voor op de barbecue?

Reageer op artikel:
Op de barbeque gegrilde perzik met Burrata: beter wordt het niet
Sluiten