Culy Homemade: bakbanaan van de barbecue met chorizo en limoen

Ben je even uitgekeken op de hamburgers, groentespiesjes en kipsat├ęs van de barbecue? Dan hebben we een origineel barbecuegerecht voor je: bakbanaan met chorizo en een dressing van limoen, honing en komijn. Warm, comforting en geweldig rijk aan smaken, dit is ├ęcht wat je deze zomer op je barbecue wil.

Het enige moeilijke aan dit gerecht is geduldig afwachten tot de bakbananen gaar zijn. Dat duurt ongeveer 40 minuten. Dat is ruim voldoende tijd om de limoendressing te maken. En om alvast een fris biertje te openen natuurlijk…

Bakbanaan van de barbecue

Bron:

Zo maak je de bakbanaan van de barbecue

Verwarm de barbecue alvast (of laat iemand dit voor je doen).

Halveer de bakbananen en geef ze met behulp van een keukenborsteltje een lik olijfolie en kruid af met zout en peper.

Maak met een mesje een inkeping doorheen de lengte (maar snijd niet doorheen de schil) van het vruchtvlees en duw er zachtjes de stukjes verkruimelde chorizo in.

Schik de bakbananen voorzichtig op de rooster van de voorverwarmde barbecue en rooster gedurende 40 minuten.

Maak ondertussen de dressing door alle ingredi├źnten te mengen in een kommetje.

Haal de bakbananen van de rooster, serveer op een bord of schaal en lepel er de dressing over. Werk af met de verse koriander.

bakbanaan van de barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer barbecue recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: bakbanaan van de barbecue met chorizo en limoen
Sluiten