Barbecue burger met bacon & cheddar

Perfect voor dit seizoen, deze barbecue burger, naar recept van Oil & Vinegar. Deze burger bestaat uit op de BBQ gebakken hamburgers, avocado-tomatentapenade, bacon en cheddar. Mocht je de kruidenmixen van Oil & Vinegar thuis niet hebben, vervang ze dan door een andere lekkere kruidenmix.

Meng het rundergehakt met de Texan Steak Rub of andere vleeskruiden. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Pers vier hamburgers met de hamburgerpers en leg ze in de koelkast. Leg een vel bakpapier op een ovenschaal en bak de bacon bruin en knapperig in de oven.

Snij de cherrytomaatjes in kleine stukjes en snipper een rode ui. Meng beide met een geprakte avocado en breng op smaak met de chili flakes en zeezout.

Schil de zoete aardappels en snij hier frietjes van. Meng de frietjes met de olijfolie en Rosmarino dipperkruiden. Verhoog de temperatuur van de oven tot 180 graden, leg de frietjes in een braadschaal en bak ze 15 minuten in de oven.

Verwarm een barbecue tot 200 graden. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en gril ze kort op de barbecue. Leg nu de hamburgers op de grill en bak ze 3 minuten aan weerszijden. Leg vervolgens een plak cheddarkaas op de hamburgers en leg de hamburgers terug op de barbecue tot de kaas is gesmolten.

Leg een blaadje sla op de onderkant van de broodjes en leg hier de hamburgers op. Schep een flinke lepel van het avocado-tomatenmengsel op de hamburger en leg hier de krokante bacon op. Leg nu de bovenkant van het broodje erop en steek er een prikker door om alles op zijn plaats te houden. Serveer de barbecue burger met de gebakken frietjes en een lekkere dipsaus of mayonaise.