Redactie
Redactie Diner 22 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Het ultieme recept voor gepofte aardappels van de barbecue

Dit recept voor gepofte aardappels van de barbecue komt van Oil & Vinegar. Ideaal voor bij de barbecue!

Hoe doe je dat eigenlijk: aardappels poffen op de barbecue? Da’s gelukkig supersimpel. Let maar op.

gepofte aardappel van de barbecue

Gepofte aardappels van de barbecue

Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in de schil. Wel de Patatas Bravas kruiden in één eetlepel warm water. Voeg de olie toe aan de Patatas Bravas kruiden wanneer deze het water volledig hebben opgenomen. Giet de aardappelen af en prik de gehele aardappel in met een vork.

Neem vier stukken aluminiumfolie. Leg de aardappel in het midden en wrijf ze goed in met de kruidenolie. Maak de pakketjes aan de bovenzijde dicht. Pof de aardappelen in 15-20 minuten gaar op de barbecue.

Meng de crème fraîche met het gerookte paprikapoeder. Snijd de bosui in fijne ringen. Neem de aardappelen van de barbecue en snijd ze over de lengte in. Verdeel de saus en de bosui over de aardappelen.

Meer recepten voor gepofte aardappels:

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.