Gepofte aardappels van de barbecue

Culy 22 jun 2012 Diner

Dit recept voor gepofte aardappels van de barbecue komt van Oil & Vinegar. Ideaal voor bij de barbecue!

Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in de schil. Wel de Patatas Bravas kruiden in één eetlepel warm water. Voeg de olie toe aan de Patatas Bravas kruiden wanneer deze het water volledig hebben opgenomen. Giet de aardappelen af en prik de gehele aardappel in met een vork.

Neem vier stukken aluminiumfolie. Leg de aardappel in het midden en wrijf ze goed in met de kruidenolie. Maak de pakketjes aan de bovenzijde dicht. Pof de aardappelen in 15-20 minuten gaar op de barbecue.

Meng de crème fraîche met het gerookte paprikapoeder. Snijd de bosui in fijne ringen. Neem de aardappelen van de barbecue en snijd ze over de lengte in. Verdeel de saus en de bosui over de aardappelen.

Voor 4 personen:

  • 4 grote kruimige aardappelen
  • 4 theelepels Patatas Bravas kruiden
  • 6 eetlepels paprikamix olijfolie (of chili olie)
  • 6 eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 bosui
Reageer op artikel:
Gepofte aardappels van de barbecue
Sluiten