Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 20 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes van de barbecue

Doe eens wat vaker iets met aubergines, is de leus. Want telers zijn de afgelopen tijd door de sluiting van de horeca met behoorlijk wat van hun aubergineteelt blijven zitten. Bovendien zijn aubergines goddelijk lekker op de barbecue. Wij delen een lekker zomers recept voor spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes van de barbecue.

Dit is een tof vegetarisch gerecht met krachtige smaken. Sambal, honing en sojasaus geven flink wat pit aan de aubergine. Tel daar de vlammen van de barbecue bij op en je hebt een smaakbom. Lekker met deze frisse noedelsalade met mango en pinda’s.

> Ook handig: 10 tips voor een vega barbecue

Bron: Purple Pride

Spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes van de barbecue

Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.

Grill de aubergines rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ.

Meng de ingrediënten van de aubergine marinade door elkaar en roer tot een sausje. Smeer de gegrilde aubergine parten in met het sausje.

Bereid de mihoen volgens de instructies op de verpakking.

Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango. Snijd vervolgens het vruchtvlees in dunne repen.

Snijd de wortel in dunne reepjes en de koriander grof.

Doe de mihoen, wortel, koriander en mango in een kom en hussel het geheel door elkaar. Garneer de mihoensalade met pinda’s en serveer met de plakken aubergine.

Tip: Is het geen barbecue weer? Je kunt de aubergine ook bereiden in de grillpan, koekenpan of in de oven!

Kijk hier voor meer aubergine inspiratie.

Meer vega barbecue recepten: