Thaise beefsatés met Thaise dipsaus van Julius Jaspers

Simple Smart BBQ is het nieuwe kookboek van Julius Jaspers en het staat bomvol lekkere recepten voor de barbecue. Daarmee komen we de zomer wel door! En heb je zin in saté? Probeer dan eens dit recept voor heerlijke Thaise beefsatés met Thaise dipsaus.

Julius: “Dit recept had ook in de varkenssectie kunnen staan, met halskarbonade, maar ik vind longhaas zo lekker.”

En wat de Thaise dipsaus betreft: “Je kunt natuurlijk de geijkte Thaise fles saus nemen, is prima, doe ik ook vaak, maar zelf maken is lekkerder en gaat best snel. Bijkomend voordeel is dat je geen standaard smaak hebt en geen additieven naar binnen krijgt. Experimenteer gerust met de hoeveelheden.”

Thaise dipsaus of chilisaus

Voor de Thaise dipsaus:

Breng rijstazijn tegen de kook, voeg suiker en Spaanse peper toe, breng weer aan de kook en laat 3 minuten bubbelen. Zorg dat de suiker helemaal is opgelost.

Laat de saus afkoelen en voeg komkommer en pinda’s toe.

Thaise saté met koriander

Zo maak je deze Thaise beefsatés

Meng sriracha, limoensap en vissaus en marineer hierin het vlees (1 uur).

Laat het vlees uitlekken (doe de marinade niet weg) en rijg de blokjes aan bamboe satéprikkers die eerst een halfuur hebben geweekt in water (ik gebruik liever roestvrijstalen satépennen).

Gril de satés rondom krokant en besmeer de laatste paar minuten regelmatig met een kwastje met de marinade.
Serveer met gefruite uitjes, koriander en Thaise dipsaus.

Julius Jaspers Simple Smart BBQ

Simple Smart BBQ van Julius Jaspers ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 29,99.

Voor 12 satés:

  • 150 ml sriracha (Thaise chilisaus, die zoete)
  • 2 limoenen, alleen het sap
  • 30 ml vissaus
  • 850 g longhaas, in blokjes van 3 x 3 cm
  • 30 gram gefruite uitjes
  • ½ bos koriander, de blaadjes

Verder nodig:

  • Barbecue met een temperatuur van 220 °C (vuur, indirect)
  • Bamboe satéprikkers

Voor de Thaise dipsaus:

  • 100 ml rijstwijnazijn
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en in minuscule blokjes
  • 30 gram komkommer, zonder zaadjes en in minuscule blokjes
  • 10 gram pinda’s, gehakt
Reageer op artikel:
Thaise beefsatés met Thaise dipsaus van Julius Jaspers
Sluiten