Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 29 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

No Rules in Amsterdam: pizza’s van driesterrenchef Jacob Jan Boerma

Bij No Rules in Amsterdam schotelt driesterrenchef Jacob Jan Boerma je samen met zijn partners Benjamin van Roekel, Michael Pais en Bram van Es pizza’s voor. Maar verwacht geen traditionele pizzeria. No Rules breekt met alle pizza-regels en gaat he-le-maal los met je pizza.

“We don’t pretend to have the best pizza, but we’re damn sure our pizzas are a next level visit to what you know” staat er ook bovenaan het menu van No Rules. Met andere woorden: stap in die achtbaan en geef je over aan de ideeën van de chefs. En vergeet niet om daar een indrukwekkende cocktail bij te bestellen, want die hebben ze hier.

No Rules Amsterdam
Bron: No Rules Amsterdam

No Rules breekt met de regels

Hun ‘Pizza Nduja’ bijvoorbeeld, bevat naast misschien wel onze favoriete spicy worst een speciale ‘No Rules saus’, salami Milano, Parmezaan, buffelmozzarella, rucola, shiso en een pittige limoen-espelette-crème. Of ga voor de pizza waarop ricotta en mozzarella worden gecombineerd met gekonfijte paprika, groene olijven, prei, tijm en baharat. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ‘pizza carbonara’. Genoeg om een traditioneel ingestelde Italiaan mee op de kast te jagen.

Maar zit je inmiddels met je handen omhoog luidkeels brullend in die achtbaan? Wij ook. Van plezier.

Cocktail bij No Rules
Bron: No Rules Amsterdam

Meer dan pizza

No Rules mag dan een ‘pizza bar’ heten: er staat ook nog een hele rij voorgerechten op de kaart, evenals hoofdgerechten en porties oesters. Voor toe zouden we je aanraden om voor de ‘Jacob Jan Boerma special’ te gaan: een flan van duindoornbes met een saus van passievrucht. Hoog in de frisse zuren: het handelsmerk van de chef.

Boerma runde jarenlang De Leest in Vaassen: het restaurant mocht sinds 2014 maar liefst drie Michelinsterren op haar naam schrijven. In oktober maakte de chef bekend te stoppen met het toprestaurant.

Het adres van No Rules in Amsterdam:

Marie Heinekenplein 5-8
1072 MH Amsterdam

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 16:00 tot 01:00 uur, vrijdag t/m zaterdag van 12:00 tot 03:00 uur, zondag van 12:00 tot 01:00 uur.

Meer nieuwe restaurants in Amsterdam:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.