Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 10 apr 2020
Leestijd: 11 minuten

Bij deze restaurants in Amsterdam kun je nu afhalen

In ons liveblog over toffe initiatieven in de food wereld houden we elke dag álles bij dat er in de gastronomie gebeurt. Zoals restaurants die nu (tijdelijk) overstappen op afhaal- en bezorgmogelijkheden om te kunnen overleven in deze voor hen ook zware tijd. Wij zetten de restaurants in Amsterdam waar je nu kunt afhalen voor je op een rijtje.

Het zijn onzekere tijden voor de horeca: chefs, bartenders, personeel en hun leveranciers en producenten zitten gedwongen thuis en verdienen geen geld of zitten met overschotten. Daarom bedenken velen van hen creatieve oplossingen om in bepaalde vorm door te kunnen werken. Afhaalmaaltijden aanbieden is er daar één van.

> Lees ook: Zo kun je jouw favoriete restaurants blijven steunen tijdens de corona-crisis

Afhalen is dus je favoriete restaurant steunen. Maak er gebruik van!
Wij zetten de restaurants in Amsterdam waar je nú kunt afhalen voor je op een rijtje.

Deze lijst wordt regelmatig aangevuld. Tip de redactie op [email protected]

Restaurants in Amsterdam waar je nu kunt afhalen

 • 101 Gowrie
  Restaurant 101 Gowrie van chef Alex Haupt is momenteel een serieuze bakkerij geworden. Je bestelt er een pakket met hun heerlijke zuurdesembrood en gefermenteerde boter, hartige huisgemaakte taarten en nog meer. Meer info.
 • 4850
  Hotspot 4850 in Oost heeft telkens weer wat nieuws voor je in petto. Van broodjes pastrami en báhn mì (check onze reportage over onze afhaalmaaltijd van 4850) zijn ze nu overgestapt op huisgemaakte pasta. Meer info.
 • Adam
  Restaurant Adam in Amsterdam-West heeft nu ook heerlijke gerechten om af te halen. Afgelopen weekend hadden ze bijvoorbeeld een heerlijk paasmenu, maar er komt nog meer aan, uit de keuken van Adam. Houd de website in de gaten.
 • Arles
  Bij de Franse neobistro Arles is er nu ook een afhaalmenu. Wij zijn alvast benieuwd naar de makreel met Kewpie-mayonaise, koriander en rode rijst. Meer info via Instagram.
 • Bambino
  Bij die heerlijke bar Bambino in Amsterdam (van de mannen van BAK) kun je nu van van woensdag t/m vrijdag afhalen tussen 16:00 en 19:00 uur. Thuis even opwarmen en klaar ben je. Het menu verandert wekelijks, maar hun heerlijke basque cheesecake staat er nú in ieder geval op. Meer info via de site.
 • Bar Alt
  Bij het leuke Bar Alt in Amsterdam, waar ze bekend staan om hun toffe bier pairings, kun je nu een daghap afhalen voor € 12,50. Hun bierkaart met zo’n 90 bieren staat ook tot je dienst. Meer info op Instagram.
 • Bar Baut
  Het nieuwe Bar Baut bezorgt nu in stadsdeel zuid de befaamde steak tartaar van chef Michiel van der Eerde, maar bijvoorbeeld ook de klassieke BAUT burger. Bestellen kan via barbaut.amsterdam.
 • Bar Centraal
  De leuke (natuur)wijnbar Bar Centraal maakte een snackpakket voor je. Meer info.
 • Branie
  De branieschoppers van restaurant Branie in Amsterdam bezorgen zelf!. Branie’s Remco & Nick klimmen op de scooter om te bezorgen in Amsterdam Oud-West en alles daarbuiten in overleg. Van Japanse curry tot aan zeebaars in teriyaki. Check hun Insta.
 • Brasserie Marie
  Brasserie Marie in hotel L’Europe gaat voor je koken. Ieder weekend serveren ze de pure Franse keuken. Meer info via de site.
 • Restaurant C
  Chef Arnout van restaurant C in Amsterdam maakt de prachtigste bordjes en heeft nu drie verschillende 3-gangen menu’s samengesteld die door het personeel van C bij je worden thuisbezorgd. Meer info op de website.
 • Café Binnenvisser
  O, wat missen we het om bij Café Binnenvisser binnen aan de toog te hangen. Maar ze zetten nu regelmatig lekkere afhaalmenu’s (oftewel: het ‘Café Binnenvisser Binnenpakket’) online. De laatste versie bevat o.a. spitskool met misoboter, hazelnoten en lavas. De vorige edities waren steeds in no time uitverkocht. Dus sla je slag en support deze helden! Meer info op Insta Stories.
 • Café Caron
  Café Caron à la Maison: een 3-gangendiner voor twee personen, dat je zelf afmaakt. Daar heb je toch zin in? Meer info via Instagram.
 • Café Modern
  Café Modern in Amsterdam heeft elke zaterdag een tof take-awaymenu voor je. Meer info.
 • Choux
  Ook bij restaurant Choux in Amsterdam kun je nu een prachtig diner afhalen! “We hadden nooit gedacht ooit een afhaalmaaltijd te moeten gaan serveren, maar nood breekt wet. Vanaf nu kun je een echt Choux diner ook thuis ervaren”, aldus het team van het restaurant. Onze reactie op het afhaalmenu van Choux? Wow. Meer info op de website van Choux.
 • CHUSCO by NAZKA
  Heerlijk nieuws: NAZKA, je weet wel, dat fantastische Peruaanse restaurant in Amsterdam, bezorgt vanaf vandaag heerlijk Peruaans comfort food bij je thuis onder de naam CHUSCO. Kijk voor meer info op de site van NAZKA.
 • Daalder
  Nadat zijn eerste vijfgangenmenu ‘Thuis met Daalder’ twee keer uitverkocht, besloot chef Dennis Huwaë dat hij doorgaat met take-away in Amsterdam. De chef kookt geen simpeler menu of afhaalporties. Hij kookt een avond Daalder: “vijf gangen fine dining die een bezoek aan het restaurant zo dicht mogelijk benaderen”. Bestellen via de website thuismetdaalder.nl.
 • De vrouw met de baard
  Ook De Vrouw met de Baard in Amsterdam is open voor take away! Van donderdag t/m zondag kun je tussen 16:00 en 19:00 langskomen. Bijvoorbeeld voor hun Japanse Miso Burger of vegan soto soep. Kijk voor meer info op de website.
 • De Zeeuw (in Haarlem)
  Officieel niet in Amsterdam, maar wel in de buurt. Restaurant De Zeeuw in Haarlem bezorgt goddelijke ‘daghappen’ in Haarlem, Bloemendaal, Aerdenhout, Overveen, Heemstede, Spaarndam, Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid. Een compleet 5-gangenmenu kunnen ze ook voor je regelen. Meer info op Insta.
 • Domenica
  Bij restaurant Domenica kun je nu goddelijke ravioli afhalen voor thuis, met elke dag weer andere vullingen. Een eenpersoonsportie kost € 12,50. Meer info via Instagram.
 • Europa
  Weet je nog, ons verslag van Restaurant Europa, waarin we deze hotspot in Zaandam tot het coolste nieuwe restaurant van Nederland bestempelden? Ze bakken nu zuurdesempizza’s. Meer info. 
 • Fa. Pekelhaaring
  Ook Firma Pekelhaaring is open voor take-away. Van arancini tot pastapakketjes tot cheesecake: het aanbod verschilt per dag. Meer info op Instagram.
 • Felix
  Het pas geopende restaurant Felix in Amsterdam kookt een 3-gangenmenu dat je bij ze kunt afhalen. Meer info via de website.
 • FOER
  Restaurant FOER heeft nu een Foerbox met allemaal lekkers voor thuis. Geen ingewikkelde gerechten, maar ‘comfort Foer’, aldus het restaurant. Denk aan rogge-zuurdesemtagliatelle met broccoli, shiso en eendenham. Meer info op de site.
 • Floreyn
  De Dutch cuisine van restaurant Floreyn bij je thuis: dat kan! Meer info op Instagram.
 • Jacobsz
  Restaurant Jacobsz in Amsterdam is nu even Buurtrestaurant Jacobsz. Elke dag van de week kun je er via WhatsApp een avondmaaltijd bestellen. Meer info op Instagram.
 • Kaagman & Kortekaas
  Als het geen bittere noodzaak voor ze was, zou je haast denken dat het ultieme verwennerij is: restaurant Kaagman & Kortekaas in Amsterdam bij je thuis. Wij genoten al een stevig potje van het goddelijke afhaalmenu van Kaagman & Kortekaas. Houd hun Instagram in de gaten.
 • Kaasbar Amsterdam
  Kaasbar Amsterdam maakte een borrelbox die ze samen met Gebrouwen door Vrouwen samenstelden. Je kunt zelfs alle kazen van Kaasbar bestellen via Uber EATS. Meer info op Instagram.
 • Ken Sushi
  Hoge kwaliteit, versheid en de juiste temperatuur zijn kernwaarden voor Ken Sushi, daarom heeft het even geduurd voor hij een manier kon bedenken om zijn lekkere eten in een take-out jasje te kunnen gieten. Dat heeft geresulteerd in de bentobox! Vanaf 21 april kun je een bentobox in Ken Sushi-stijl online bestellen en afhalen bij het restaurant.
 • Lazuur
  Restaurant Lazuur brengt zijn Frans-Portugese eten bij je thuis. Of nou ja, je moet het even bij ze afhalen. Het menu vind je op hun website.
 • Maris Piper
  Yes: van asperges tot hun befaamde beef wellington: Maris Piper Brasserie bezorgt het bij je thuis! Sinds afgelopen donderdag hebben ze ook fantastische noodles: alvast een preview van het ramenzaakje dat ze binnenkort willen openen. Bestellen kan online.
 • Nnea pizza
  Toen nNea (jeweetwel, van die goddelijke Napolitaanse pizza’s met het allerlekkerste deeg) de deuren moest sluiten, stonden ze voor een behoorlijk creatieve uitdaging. nNea is namelijk van mening dat hun pizza’s niet voldoende tot hun recht komen wanneer ze worden bezorgd in een pizzadoos die onderweg de kans heeft om af te koelen, door elkaar geschud te worden of te laat worden bezorgd.
  De oplossing? Frozen pizza’s die je zelf thuis moet afbakken. Met dezelfde ingrediënten, geen bewaarmiddelen en 100% nNea goodness. De pizza’s zijn er in 4 smaken: Margherita, Salsiccia e Patate, Quattro Pomordori en Nonno Vincenzo. Meer info op de website.
 • Pendergast
  De barbecuegerechten die smokehouse Pendergast maakt, zijn echte Kansas-style barbecuegerechten. The real deal dus! Misschien wel de beste barbecue van je leven… Afhalen is nu mogelijk! Bestellen door te bellen, afhalen in het restaurant. Meer info op de site.
 • Persijn
  De Dutch cuisine van restaurant Persijn in Amsterdam bij je thuis: dat kan! Online bestellen kan via UberEats en afhalen kan bij Amstelkwartier 4 in Amsterdam door vooraf even te bellen naar 020 220 56 50. Meer info via de website.
 • Pesca
  Worden we blij van: ‘theater of fish’ Pesca bezorgt nu vers sea food bij je thuis. Oesters, gamba’s: wat een feest. Meer info op Instagram.
 • Pizza Pizza
  Ook restaurant Pizza Pizza (onderdeel van Radio Radio) op het Westergasterrein gaat eten bezorgen, zodat het restaurant op deze manier haar werknemers aan het werk kan houden en de klanten kan blijven bedienen. Alle pizza’s kosten een tientje en er zijn ook combo’s met bier, wijn en tiramisu. Meer info: www.pizzapizza.pizza.
 • RIJKS
  Een sterrenmaaltijd van RIJKS bij je thuis, bezorgd door Deliveroo, Uber Eats of zelf afgehaald in het restaurant. Hoe fantastisch is dat? Heel fantastisch, kijk maar naar onze reportage over de afhaalmaaltijd van RIJKS. Meer info op de site.
 • Rijsel
  De klassiekers van Café Rijsel in Amsterdam zijn vanaf te bestellen via Uber Eats. En je kunt ze ook komen afhalen. Meer info.
 • Scheepskameel
  Wat geldt voor Rijsel, geldt ook voor broertje Scheepskameel. Lekker lekker! Meer info.
 • Sjas
  Het leukste buurtrestaurant van Amsterdam-West: Sjas, heeft nu ook een take-away borrel en diner gerechten. Je kunt ze bestellen van donderdag t/m zondag tussen 15:00 en 20:00 uur. En ze worden bij je thuisbezorgd op de Sjas-fiets. Heb je behoefte aan een ommetje, dan kun je er vanaf 11:00 uur een kopje koffie, thee, verse sappen, ijsjes en drankjes halen. Watermeloen rose sangria anyone? Elke week zijn er nieuwe gerechten en drankjes te bekijken op hun Instagram.
 • Sjefietshe
  Sjefietshe in de Pijp (die leuke cevicheria waar we onlangs nog van onze sokken werden geblazen) is ook in survival modus gegaan en lanceert Sjefietshe Al Paso, oftewel: ceviche to go. Meer info via de site.
 • Spaghetteria
  No pasta no party! Vanaf 17:00 tot 22:00 uur kan je elke dag van de week bij Spaghetteria Pastabar terecht voor bezorgen en pickup via Uber Eats. Meer info op Instagram.
 • The Good Companion
  Visbar The Good Companion in Amsterdam bezorgt (o.a.) oesters bij je thuis. Meer info op Insta.
 • Trattoria Graziella (van Hotel de L’Europe)
  Bij Graziella draait het om verse pasta’s, goede wijn en heerlijk antipasti, zoals het een trattoria betaamt. Afhalen op donderdag t/m zondag. Meer info op de site.
 • Toscanini
  Verse maaltijden uit de keuken van Toscanini om thuis op te eten! Meer info via de site.
 • Wilde Zwijnen
  Eetbar Wilde Zwijnen startte een winkel waar je hun heerlijke maaltijden kunt afhalen. Meer info.
 • Yerba
  Vjèze Fur at er indrukwekkende vegan gerechten en je kunt nu ook thuis genieten van het eten van Yerba. Meer info op Instagram.
 • Zoldering
  Restaurant Zoldering heeft zowel een Dinerbox met gerechten die je thuis moet opwarmen en afmaken, als een CrisisBorrelBox. Meer info op Instagram.

Leveranciers waar je nu kunt afhalen (#supportyourlocals)

 • Kitchen Republic
  Kitchen Republic is een organisatie waar kleine voedselproducenten ondersteuning krijgen bij het opbouwen van hun business. Om lokale kleine voedselproducenten te kunnen steunen in deze voor hen ook zwarte tijd, lanceerden ze de Local Market Box. Door zo’n box aan te schaffen steun je lokale, startende ondernemers en haal je kimchi, bananenbrood, soep, bouillon, granola, boter en nog veel meer lekkers in huis. Meer info op Instagram.
 • Supportlocals.nl
  Samuel Levie heeft een boodschap: “stop met hamsteren bij de supermarkt en bestel bij jouw lokale producenten”. Die hebben de financiële steun namelijk het hardste nodig: in heel Nederland worden lokale voedselproducenten zwaar geraakt door de corona-crisis. Via supportlocals.nl kun je een boodschappenbox bestellen vol met producten van producenten die normaal aan de horeca leveren.
 • Boerderij box uit het Waterland
  Woon je de buurt van het Waterland, dan kun je sinds vorige week in Ransdorp een boerderij box vol met lekkers uit de streek afhalen. Het aanbod wisselt wekelijks, maar denk: zuurdesembrood van Hotel De Goudfazant, verse schapenkazen, karneboter, appelcider, rabarbercompote en meer van dat soort lekkers. De boxen zijn af te halen in Boerderij Dikhoeve in Ransdorp en kosten €50,-. Meer info en bestellen via de Instagrampagina van de boerderij box of stuur een mailtje naar [email protected].

> Check ook ons liveblog over toffe initiatieven in de food wereld voor dagelijks updates. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.