Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 11 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Bij deze restaurants in Rotterdam kun je nu afhalen

In ons liveblog over toffe initiatieven in de food wereld houden we elke dag álles bij dat er in de gastronomie gebeurt. Zoals restaurants die nu (tijdelijk) overstappen op afhaal- en bezorgmogelijkheden om te kunnen overleven in deze voor hen ook zware tijd. Wij zetten de restaurants in Rotterdam waar je nu kunt afhalen voor je op een rijtje.

Het zijn onzekere tijden voor de horeca: chefs, bartenders, personeel en hun leveranciers en producenten zitten gedwongen thuis en verdienen geen geld of zitten met overschotten. Daarom bedenken velen van hen creatieve oplossingen om in bepaalde vorm door te kunnen werken. Afhaalmaaltijden aanbieden is er daar één van.

> Lees ook: Zo kun je jouw favoriete restaurants blijven steunen tijdens de corona-crisis

Afhalen is dus je favoriete restaurant steunen. Maak er gebruik van!
Wij zetten de restaurants in Rotterdam waar je nú kunt afhalen voor je op een rijtje.

Deze lijst wordt regelmatig aangevuld. Tip de redactie op [email protected]

Restaurants in Rotterdam waar je nu kunt afhalen

 • Ajî
  Restaurant Ají heeft een heerlijk delivery menu voor je. Met o.a. heerlijke chicken tandoori van de chef. Meer info op Instagram.
 • Amarone
  Restaurant Amarone* in Rotterdam gaat ook lekker qua afhaal en bezorg. Ze zijn nog maar net open na een brand en een verbouwing maar laten zich ook nu niet kisten. Ze staken de koppen bij elkaar en bedachten een sterrenmaaltijd die je nu naar je eigen keukentafel kunt halen. Je kunt hun menu telefonisch bestellen en de kosten zijn € 32,50 p.p. Meer info op Instagram.
 • Bistro Belén
  Even bellen met Bistro Belén en ze bezorgen bij je thuis, in heel Rotterdam-West. Of kom hun delivery-menu afhalen. Het menu wordt dagelijks op Instagram gezet.
 • Bistrot du Bac
  Een Franse bistro, maar dan in ‘t Rotterdamse: Bistrot du Bac is vernoemd naar de beroemde straat in Parijs (Rue du Bac). Hun klassieke Franse gerechten zijn nu in een thuisbezorgmenu gegoten. Meer info op de site.
 • Calaboose
  De mannen van Calaboose in Rotterdam starten vandaag met Calaboose Deliveroose: gerechten van saté man, cocktails van Dr. Rotterdam. Afhalen én bezorgen. Meer info op Instagram.
 • Fermin
  De houtoven staat aan en er worden heerlijke pizza’s gebakken bij restaurant Fermin in Rotterdam. De bodems worden gemaakt door Das Brot, en ze worden belegd met “producten die we op dit moment in huis hebben”, aldus Fermin. Binnen een straal van 2 kilometer regelen ze zelfs gratis bezorging. Check hun Instagram.
 • Little V
  Eindelijk! Little V in Rotterdam en Den Haag maakt het nu ook mogelijk om de lekkerste Vietnamese gerechten af te halen. Van vrijdag t/m zondag kun je bij ze terecht. Bestel een dag van tevoren of op dezelfde dag tot 13:00 uur. Kijk voor meer info en het menu op Instagram.
 • Spaghetteria
  No pasta no party! Vanaf 17:00 tot 22:00 uur kan je elke dag van de week bij Spaghetteria Pastabar terecht voor bezorgen en pickup via Uber Eats. Meer info op Instagram.
 • Tres Tacos
  Restaurant Tres in Rotterdam (dat restaurant met maar 16 stoelen en één menu van 18 gangen) heeft er een bijzondere nieuwe onderneming bij: met Tres Taco’s zorgen ze ze nu voor kakelvers authentiek Mexicaans eten voor bij je thuis. Hun box met taco’s (waarvoor ze zelfs de masa zelf maken), churros en meer is nu bij ze te bestellen. Check het via Instagram.
 • Zino Urban Bistro
  Ook het team van Zino Urban Bistro heeft een heerlijk menu voor je klaarstaan. Denk aan confit de canard en saumon en croûte. Meer info via Instagram.

Leveranciers waar je nu kunt afhalen (#supportyourlocals)

 • Local Goodness Box
  Landzicht, Das Brot en Jack Bean zijn drie Rotterdamse voedselleveranciers die nu samenspannen om je te kunnen blijven voorzien van lokale Rotterdamse producten. De box is gevuld met vegan producten als zuurdesem brood, kant-en-klare curry, falafel en verse, biologische groenten. Je kunt er ook kombucha, koffie en sojasaus van Tomasu bij bestellen. Afhalen en bezorgen vindt elke vrijdag plaats. Kijk voor meer info op Facebook.
 • Support Your Locals 010
  Rotterdamse boodschappen van Rotterdamse productmakers (die afhankelijk zijn van de horeca), zoals o.a. Giraffe Coffee, Jordy’s Bakery, Booij Kaasmakers, Kaapse Brouwers, Krekerij, Floating Farm, Jack Bean, Landzicht, RotterZwam & Wild Vleesch. Meer info.

> Check ook ons liveblog over toffe initiatieven in de food wereld voor dagelijks updates. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.