Culy WPK
Culy WPK Dineren 10 jan 2019

Domenica in Amsterdam: vaarwel Bordewijk, hallo team Toscanini!

Toen bekend werd dat restaurant Bordewijk – al sinds 1985 een begrip in Amsterdam – zijn deuren voorgoed zou sluiten, moest mening culi-liefhebber een traantje wegpinken. Bordewijk was een instituut, waar je al sinds de opening klassieke Franse gerechten zonder poespas kon eten, hoe moest dat nu verder? Gelukkig is er troost, in de vorm van misschien wel het beste Italiaanse eten van de stad. Bij Restaurant Domenica is het team van zo’n andere beroemde Amsterdamse favoriet – Toscanini aan de slag gegaan.

Zalig Italiaans en fris Mediterraans

Dat Bordewijk zou verdwijnen, maakte heel wat los in culinair Amsterdam. Oud-Bordewijk chef Wil Demandt vertelde afgelopen zomer nog aan Het Parool: “Ik wilde per se dat dit een restaurant zou blijven. (…) We wilden voorkomen dat dit de zoveelste sapbar of hamburgertent of CoffeeCompany wordt. En ik wilde dat ons personeel kan blijven. In de onderhandelingen is dat allemaal gelukt. Daar ben ik heel blij mee.”

Niet alleen Wil is blij, Amsterdam kan ook opgelucht ademhalen. Want het team van Toscanini heeft zijn intrede genomen in het pand.

Restaurant Domenica wordt bestiert door chef Flavio Ghignoni Carestia, sommelier/bedrijfsleider Kelly Schuurman en hun compagnon Milan Arandelovic. Bij Domenica koken ze niet alleen zalig Italiaans, maar ook fris Mediterraans. Ook is er veel aandacht voor lokale producten en talentvolle wijnmakers.

And we are working on our menu… Brainstorming on flavors and ingredients to make the magic happen! ———- #openingsoon #newrestaurant #restaurantdomenica #restaurant #amsterdam #jordaan #noordermarkt #chef #food #foodporn #foodie #instafood #love #instagood #foodphotography #cooking #cheflife #art #yummy #cook #delicious #kitchen #dinner #follow #foodstagram #travel #bbq #foodblogger #tasty #eat

79 Likes, 1 Comments – Restaurant Domenica (@restaurantdomenica) on Instagram: “And we are working on our menu… Brainstorming on flavors and ingredients to make the magic…”

Lardo, porcini & bottarga

Daarbij houden ze de filosofie van Bordewijk in ere: de gerechten zijn simpel, met drie, hooguit vier ingrediënten op het bord. Zo eet je er een klassieke pasta carbonara met verse truffel, maar bijvoorbeeld ook een gewaagdere beenmerg met scampi. Er is spaghetti met venusschelpen en bottarga, burrata met aardpeer en cime di rape en chili con pulpo.

Maar bijvoorbeeld ook een gerechtje van hertenworst met kastanje, lardo, porcini, paarse spitskool en oregano. Als dat geen feest is, weten wij het ook niet meer.

De Buik van Amsterdam heeft Kelly en Flavio geïnterviewd. Zo wordt meer duidelijk over onze naam en natuurlijk over wat we gaan serveren in onze city bistro op de Noordermarkt. Thank you @debuikvanamsterdam ———- #restaurantdomenica #restaurant #amsterdam #jordaan #noordermarkt #chef #food #foodporn #foodie #instafood #love #instagood #foodphotography #cooking #cheflife #art #yummy #cook #restaurant #delicious #kitchen #dinner #follow #foodstagram #travel #bbq #foodblogger #tasty #eat

65 Likes, 2 Comments – Restaurant Domenica (@restaurantdomenica) on Instagram: “De Buik van Amsterdam heeft Kelly en Flavio geïnterviewd. Zo wordt meer duidelijk over onze naam en…”

Het adres van Domenica:

Noordermarkt 7

1015 MV Amsterdam

Ook nog even leuk om te weten: Domenica betekent ‘zondag’ in het Italiaans. Ze zijn dan ook zeker open op zondag, van 12:00 tot 18:00 uur. Daarnaast kun je er van dinsdag t/m zaterdag terecht van 18:00 uur tot 22:30 uur. Reserveren kan online.

#goodfood

7 Likes, 0 Comments – Saida Citynomad (@saida_citynomad) on Instagram: “#goodfood”

Reageer op artikel:
Domenica in Amsterdam: vaarwel Bordewijk, hallo team Toscanini!
Sluiten