Lazuur in Amsterdam-Noord: Frans-Portugees eten op hoog niveau

Toen we hoorden dat de voormalig sous-chef van restaurant Kaagman & Kortekaas (één van onze favo adressen) met Lazuur een nieuw restaurant startte, waren onze oren gespitst. Inmiddels is Lazuur in Amsterdam-Noord een feit. De keuken? Frans met Portugese invloeden. En dat maakt Lazuur nu al tot één van de tofste restaurants van Noord.

Sherif Khalil, de ex sous-chef van Kaagman & Kortekaas opende Lazuur samen met Rogier van Dam en Elise Moeskops die bij zo’n ander toprestaurant vandaan komt: Lastage*.

Ondanks dat er op hoog niveau wordt gekookt, straalt het restaurant wel een ontspannen toegankelijkheid uit. Geen pretenties, gewoon liefde voor goed eten en gastvrijheid, dat idee.

Frans-Portugees

Bijzonder ook dat de gerechten die hier op tafel verschijnen, Frans zijn met Portugese invloeden. Dat zie je niet veel.

Het resulteert bij Lazuur in volle smaken met tegelijk oog voor verfijning. Denk aan een gerechtje van inktvis met witte kool en knoflook beurre blanc. Of mosselen met zelfgemaakte (!) chorizo, tomaat en witte wijn.

De gerechten zijn in formaat klein en formaat groot te bestellen, dus je kunt zelf een menu samenstellen of heel veel verschillende bordjes delen.

View this post on Instagram

Wordt de Sunday Roast EINDELIJK een trend in Amsterdam? Hier wat gerechten van de man die hem wat mij betreft definitief op de kaart kan zetten. Meer daarover lees je in mijn column in Het Parool van vandaag. #linkinbio #sundayroast #foodtrend #lazuur #amsterdamrestaurant

A post shared by Mara Grimm 🍴 (@maragrimm) on

De openingstijden van Lazuur:

O ja tot slot nog het vraagstuk dat je nu waarschijnlijk al een artikel lang bezighoudt: waar staat die naam voor? Het wapen van Nieuwendam, zo blijkt. Ofwel: de buurt waarin Lazuur verkeert. Daarop staat namelijk “Van lazuur, beladen met een zwaan van zilver, geringd en gepoot van keel, gehalsband met een kroon van goud”. Weet je meteen ook waar die zwaan in dat logo vandaan komt.

Woensdag t/m zondag van 18:00 tot 22:00 uur. Op zondag serveren ze ook een niet te versmaden sunday roast met alles erop en eraan (Yorkshire puddings! Sticky toffee pudding!). Reserveren kan online

Meer restaurants in Amsterdam-Noord:

View this post on Instagram

Wat hebben wij een prachtig cadeau gekregen van de schoonmoeder en schoonzus van Sherif. Zij hebben zelf ons mooie logo en tevens wapen van Nieuwendam gemozaïekt. 🦢 Heel erg bedankt @sbronsveld @lbronsveld 😊 Wij krijgen vaak de vraag waar de naam Lazuur vandaan komt. Wij waren opzoek naar een naam die bij de buurt past, na lang zoeken kwamen wij uit op het wapen van Nieuwendam met daarbij het volgende: ‘Van lazuur, beladen met een zwaan van zilver, geringd en gepoot van keel, gehalsband met een kroon van goud.’ Ook op de foto de prachtige waxinehouder gekregen van @lisjalikeswine en @basbont 😍😍

A post shared by Lazuur (@restaurant_lazuur) on

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Lazuur in Amsterdam-Noord: Frans-Portugees eten op hoog niveau
Sluiten