Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Afhalen 28 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt… het afhaalmenu van Kaagman & Kortekaas

Nu de horeca tijdelijk gesloten moet blijven en we zoveel mogelijk in zelfisolatie zitten, is uit eten gaan er helaas niet meer bij. Maar: lekker voor je laten koken door je favoriete restaurants kan gelukkig in veel gevallen nog steeds. Zo biedt Kaagman & Kortekaas in Amsterdam een Kant & Klaar menu aan dat je kunt laten bezorgen. Culy haalde er een menu af van drie gangen.

Steun tijdens de corona-crisis

Als we er de horeca niet ontzettend mee zouden helpen, zouden we ons bijna schuldig voelen over de mogelijkheden die we hebben om fantastisch eten thuis te laten bezorgen (en af te halen). Want een driegangenmenu van Kaagman & Kortekaas bij je thuis is natuurlijk ultieme verwennerij, helemaal in barre tijden.

Maar het blijft dus feit dat de horeca én leveranciers van die horeca onze steun nu heel hard kunnen gebruiken. We willen nogmaals oproepen om zoveel mogelijk gebruik te maken van afhaal en bezorgen, om je boodschappen te halen bij lokale, kleine ondernemers en om als het even kan ook alvast een tegoedbon van restaurants aan te schaffen, die je later kunt inwisselen.

> Meer tips: Zo kun je jouw favoriete restaurants blijven steunen tijdens de corona-crisis

Kaagman & Kortekaas bezorgen en afhalen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

K&K Kant&Klaar

Wij halen ons eten zelf af bij Kaagman & Kortekaas, waar ze een soort afhaalbalie hebben geïmproviseerd voor alle orders. Thuis pakken we alle tasjes en bakjes uit. Het is ongeveer een half uur later, maar alles is nog goed warm.

De gerechten komen zonder instructies, dus we pakken het menu dat online staat er even bij. De bietjes met burrata, hazelnoot en witte voorjaarstruffel zijn het voorgerecht. Die kunnen we dus koud eten.

En wát een lekker voorgerecht is dit: verschillende texturen van bieten (de slierten zijn, zo vermoeden wij, ingemaakt), romige burrata en werkelijk fantástische hazelnoten. De verschillende texturen en smaken van dit gerecht maken ons instant blij.

Voorgerecht Kaagman & Kortekaas afhaalmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Het soubise-mysterie

Het hoofdgerecht is een beetje een puzzel. Op het menu lezen we: octopus, sepia, pijlstaartinktvis, bloedworst, doperwten en soubise. Die onderdelen zien we terug in de maaltijdbox, alleen hebben we ook nog een grote beker met een vloeistof meegekregen. We denken soep… of zou dat de soubise (uiensaus) zijn? Voor een saus is het best een fikse hoeveelheid.

Als we Kaagman & Kortekaas een beetje kennen, denken we dat we de ingrediënten op een bord moeten leggen en de opgewarmde saus slash soep er bij moeten gieten. Zoals ze dat in het restaurant uit een kek kannetje zouden doen bij je aan tafel.

Dus dat doen we. En of dat nu de bedoeling was of niet: het is heerlijk. De inktvis en octopus geven verschillende spannende texturen. Zo zijn de stukjes inktvis die we in de soubise vinden heerlijk chewy en hebben die alle smaken van de saus opgezogen.

Samen met de verrukkelijke bloedworst, waar je ons ‘s nachts wakker voor zou mogen maken, levert het een grappige surf and turf op die we nog niet eerder zo hebben gehad. De doperwtenpuree, verse erwtjes en de erwtenscheuten voegen frisheid toe.

Kaagman & Kortekaas bezorgen en afhalen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Éclair-liefde

Zo. Dat was een fikse maaltijd, dus het duurt een paar uur voordat we ons op het toetje durven te storten. Ondertussen kijkt de éclair met schorseneren, Lambada-aardbeien, witte chocolade en Ricard ons wel héél lief aan. Wat een beauty.

En wat is ‘ie goddelijk. De anijstonen van de Ricard, dat broodnodige shotje zomer van de eerste aardbeien die we dit jaar proeven… en als je schorseneren in een dessert weet te verwerken, krijg je van ons sowieso een dikke knuffel. Eh, van anderhalve meter afstand dan.

Kaagman & Kortekaas eclair met aardbeien
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Bestellen en afhalen bij Kaagman & Kortekaas

Wil je bij Kaagman & Kortekaas – pardon K&K Kant&Klaar bestellen, doe dat dan! Ze veranderen het hoofdgerecht van hun afhaalmenu regelmatig (zo staat er nu confit de canard op!) en op = op, dus houd hun Instagram-pagina in de gaten. Bestellen voor zowel bezorgen als afhalen gaat nu via Deliveroo.

Je kunt ook nog andere lekkernijen aan je order toevoegen, zoals kaas van Kef, oesters, guanciale of een flesje wijn. Zo zwichtten wij voor de Cannelés de Bordeaux, die we nog lekker bij de koffie hebben opgegeten. En daarbij ontdekken we ook meteen een groot voordeel van thuis dineren: je kunt meteen je broek losgooien…

Steun de horeca:

Cannéles bij Kaagman & Kortekaas
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.