Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 13 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Zoldering in Amsterdam: warme buurtbistro met bijzondere wijnen

“Ach, zo’n café. Café met een lage zoldering en geen wc voor dames apart…” klinkt het in Herman van Veen’s nostalgische Adieu Café. De weemoed die te voelen is in het nummer leverde inspiratie voor Tomas, Wout, Job en Joost om een nieuwe horecazaak te openen. Zoldering in de Utrechtsestraat beantwoordt de nostalgie naar Amsterdamse café’s met lekkere wijn en eten van kwaliteit in een no-nonsense setting.

In veel hedendaagse horecazaken is dusdanig veel aandacht besteed aan de uitwerking van het interieur, dat de spontaniteit een beetje verloren gaat. Bij Zoldering hoef je daar niet voor te vrezen. Onbezonnenheid en toegankelijkheid staan hier centraal, oftewel: een plek met persoonlijkheid, warmte en gezelligheid.

Dat toegankelijke vertaalt zich in lekker eten in de vorm van hapjes, kleinere koude gerechten, grotere warme gerechten en zoetigheden. “Geen zoveel-gangen menu”, klinkt het. “Gewoon eten en drinken waar je zin in hebt!”.

Zoldering Amsterdam
Facebook Zoldering

Menu bij Zoldering

Laat je echter niet misleiden door het volkse karakter van de zaak: de ingrediënten zijn wel degelijk van topkwaliteit en de bereidingen zijn verfijnd.  In de categorie ‘hapjes’ zetten oesters en boerenpaté de toon, bij de hoofdgerechten trekken opties als bloemkool met Oude Goudse en gezouten citroen of kabeljauw met aardpeer onze aandacht. Experimenteel kunnen we de gerechten niet noemen, maar vrees niet: op smaak wordt er des te meer ingezet.

Erg verbazend is dat niet, want het vierkoppige team achter Zoldering zijn geen onbekenden in de food-scene. Het team bouwde reeds de nodige ervaring op bij onder meer De Librije*** (Tomas en Job), Ciel Bleu** (Wout) en in de wijn- en financiële sector (Joost).

Nieuw op ons menu: octopus, mais, mierikswortel en gerookte Goudse. . #zoldering #utrechtsestraat #amsterdam #eten #drinken #waarjezininhebt

106 Likes, 3 Comments – Zoldering (@zoldering.nl) on Instagram: “Nieuw op ons menu: octopus, mais, mierikswortel en gerookte Goudse. . #zoldering #utrechtsestraat…”

Bijzondere wijnen voor iedereen

Met zo’n wijnkennis als die van Joost en Wout kon het natuurlijk niet anders dat de wijnkaart bijzonder zou zijn. De wijnkaart is dan ook uitgebreid en houdt vast aan het motto ‘voor ieder wat wils’.

Er zitten zowel goedkopere als exclusievere wijnen tussen en daarmee weten ze zowel de laagdrempeligheid te bewaren als wijnliefhebbers naar de Utrechtsestraat te halen. Je hoort het dus: wijnliefhebber of niet, bij Zoldering is iedereen welkom.

Dinsdag is het zo ver! Zoldering opent haar deuren op de Utrechtsestraat. Reserveer gauw jouw tafel voor lunch of diner?? Tomas is nog druk aan het proeven en voorkoken in de keuken om jullie een goed menu te kunnen presenteren. Job en Wout kleien en schaven nog even aan de wijnkaart?

56 Likes, 6 Comments – Utrechtsestraat (@utrechtsestraat_amsterdam) on Instagram: “Dinsdag is het zo ver! Zoldering opent haar deuren op de Utrechtsestraat. Reserveer gauw jouw tafel…”

Adres en openingstijden Zoldering

Utrechtsestraat 141 h
1017 VM Amsterdam

Zoldering is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 16:oo uur tot 24:00 uur. 

Meer culinaire hotspots in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.