Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 15 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

46 x inspiratie voor overheerlijke kerstdessert recepten

Een kerstdiner is niet compleet zonder een dessert. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je een handje, dit zijn de lekkerste kerstdessert recepten!

De één pakt graag helemaal uit met het kerstdessert, de ander wilt liever een simpele klassieker. En dan hebben we nog de chocoladeliefhebbers, of de fruitfanaten. Goed nieuws: wij hebben het allemaal. Hier volgt onze lijst van lekkerste kerstdessert recepten.

Dit vind je vast ook interessant: De mooiste kerstdesserts die je in een glaasje serveert

Crème brûlée

Dit klassieke toetje kun je warm of koud eten. Het is in elk geval een enorm gewaardeerde afsluiter waar je weinig mensen mee teleur zult stellen, dus hij verdient zeker een plekje in onze lijst van kerstdessert recepten.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Fruitige desserts

Toetjes met fruit, je houdt ervan of niet. Maar geloof ons: iedereen vindt dit lekker. Lekker fris en veel zijn ook makkelijk op tafel te zetten. Dat scheelt weer!

raspberry fool
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Toetjes om te delen

Hoe leuk is het om een dessert te maken om te delen? Wij hebben kerstdessert recepten voor je waar je met de hele tafel van kunt eten.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Tiramisu

Wie vindt het nou niet lekker: tiramisu! Het is leuk om te maken en het ziet er feestelijk. Handig: je kunt het van tevoren maken of in een glaasje serveren. Hier volgen onze kerstdessert recepten voor tiramisu:

matcha tiramisu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Droomachtige choco-desserts

Deze kan niet ontbreken aan onze lijst van kerstdessert recepten. Chocola is zó lekker bij bijna alle toetjes. En het is ontzettend divers, dus we hebben weer een heleboel opties voor je!

Bron: Culy.nl

Heerlijk én vegan

Ook de vegans onder ons hoeven zich geen zorgen te maken. Voor jullie hebben we ook een heleboel kerstdessert recepten. En guess what? Ze zijn ook nog eens onweerstaanbaar lekker!

Extra bijzondere zoetigheid

Als je écht goede sier wilt maken, zit je met deze kerstdessert recepten goed. Ze zien er prachtig uit, zijn overheerlijk en bovendien liggen ze niet al te erg voor de hand.

Recepten met dadels
Bron: Culy

Meer kerstige lijstjes:

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.