Culy Homemade: raspberry fool met pistachenoten

Ze noemen dit niet voor niets een raspberry fool: dit toetje is volledig foolproof. Je draait het met twee vingers in je neus in elkaar, terwijl het er ontzéttend lekker uitziet (zeg nou zelf…). En smaakt.

Deze raspberry fool is het ideale dessert bij een etentje met vrienden. Je hoeft er amper vijftien minuten voor in de keuken te staan. Bovendien kun je de hoeveelheden makkelijk verdubbelen, mocht je veel eters verwachten.

raspberry fool

Zo maak je deze raspberry fool

Leg de frambozen in een bakje met 50 gram suiker en 3 eetlepels water. Houd ook een paar frambozen achter, voor de garnering. Laat dit 10 tot 15 minuten staan.

Klop ondertussen de slagroom en de rest van de suiker op tot nét geen stijve pieken. Slagroom klaar? Prak de frambozen fijn, samen met het sap dat is vrijgekomen. Prak ze zo grof of zo fijn als je wilt.

Schep nu de helft van het frambozenmengsel óp de slagroom. Meng voorzichtig met een spatel met de room. Je hoeft echt maar een keer of twee te roeren; juist dan krijg je dat mooie gemarmerde effect. Herhaal dit met de helft van de overgebleven frambozen.

Schep de frambozenroom in 8 glaasjes en schep daarop een restje geprakte frambozen. Bestrooi met wat pistachenootjes en zet een koekje rechtop in het glaasje. Zo kun je de raspberry fool lekker opscheppen met het koekje.

raspberry fool

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: raspberry fool met pistachenoten
Sluiten