Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dessertrecepten 14 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke perzik crumble

Ze blozen je tegemoet in de zomer: verse perziken. Ze nodigen je uit om er allerlei lekkere recepten mee te maken. Met dit perzik crumble recept zit je goed: warm uit de oven is ‘ie op z’n lekkerst. Vooral met een bol koud vanille-ijs (of mascarpone!) erbij.

Dit crumble recept van The Kitchn is superleuk om een keer uit te proberen. En als bonus gaat je huis er ook nog eens heerlijk van ruiken.

perzik crumble

Perzik crumble recept

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een ovenschaal klaar en vet ‘m in.

Meng in een grote schaal het amandelmeel met de havermout, de lichtbruine suiker, het amandelschaafsel en het zout.

Smelt de boter in de magnetron. Giet de gesmolten boter bij het amandelmengsel en schep goed door, tot alles goed is gemengd.

Druk de helft van het mengsel aan in de bodem van de ovenschaal. Zet opzij.

Meng in een kommetje de maizena met de kristalsuiker. Schep dit door de schijfjes perzik, samen met het citroensap. Schep de perziken in de ovenschaal.

Pak de rest van het amandelmengsel erbij en verdeel het losjes over de perziken. Als je er klontjes van vormt, heb je straks extra crunchy amandelrotsjes.

Bak de perzik crumble ongeveer een uur in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin is. Mocht de korst té bruin worden, dek ‘m dan af met aluminiumfolie.

Onze perzik crumble bevatte vrij veel vocht toen ‘ie uit de oven kwam. Dat kun je oplossen door ‘m nog eventjes terug in de oven te zetten zonder aluminiumfolie (of prik daar gaatjes in), zodat de stoom kan ontsnappen. Lekker is ‘ie sowieso!

Ander crumble recept gezocht?

perzik crumble

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.