Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dessertrecepten 20 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: cheesecake mousse met salted caramel en popcorn

Dit dessert combineert drie van de beste dingen in het leven: cheesecake, salted caramel en popcorn. En hadden we al gezegd dat het supermakkelijk te maken is? Het moet alleen drie uur opstijven in de koelkast, maar voor de rest: a piece of cake.

Pak er zes kleine glaasjes bij; hier ga je de cheesecake mousse straks in scheppen. Heb je meer eters over de vloer? Dan kun je het mengsel ook over meerdere kleine glaasjes verdelen en die minder vol scheppen. Maar geloof ons: hiervan wil je in ieder geval een héél groot glas voor jezelf.

Zo maak je de salted caramel

Doe de suiker met het water in een pannetje met een dikke bodem. Zet het vuur hoog en houd het mengsel goed in de gaten (dus niet ondertussen de vaatwasser uitruimen). De suiker moet oplossen en koken tot het goudbruin is, karamelkleurig dus. Wat je ook doet: absoluut niet roeren. Je kunt eventueel wel de pan bewegen als er wat suiker aan de randjes blijft plakken.

Verwarm ondertussen in een ander pannetje 200 ml van de room. Hij mag niet koken.

Als de karamel de juiste kleur heeft, voeg je de room in hele kleine beetjes toe terwijl je stevig roert met een garde. De karamel zal woest opborrelen en grote bellen vormen, dus doe dit echt beetje voor beetje en wees voorzichtig. Als alle room is toegevoegd, roer je er een theelepel zout doorheen. Laat dit 10 minuten afkoelen.

Zo maak je de cheesecake mousse met salted caramel

Doe de roomkaas in een keukenmachine, voeg 1 eetlepel suiker toe en 120 ml van de zoute karamel. Mix tot je een glad mengsel hebt.

Klop in een andere kom (of in een keukenmachine) de rest van de slagroom op tot zachte pieken. Schep de room daarna voorzichtig door de roomkaas met karamel. Dit gaat het beste met een spatel. Je wil de luchtigheid van de slagroom behouden.

Als alles is gemengd, schep je de mousse in de glaasjes. Dek ze af met huishoudfolie en zet ze drie uur in de koelkast, om op te stijven.

Wanneer je de desserts wil opdienen, schep je een eetlepel karamel over elk glaasje. Strooi er wat karamelpopcorn overheen en nog wat zout.

cheesecake mousse salted caramel
Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

From the Kitchen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.