Stoofpeertjes met havermoutcrumble & yoghurt

Culy 24 dec 2015 Dessertrecepten

Een heerlijk recept van Angelina, foodblogger van Peekinside.nl: stoofpeertjes met havermoutcrumble & yoghurt.

Zet een pan op het vuur en schenk hier de rode wijn in met het water en honing en laat het koken. Schil de peertjes en laat het steeltje zitten. Zet de peertjes in een pan en voeg de steranijs, kruidnagels en kaneelstokje toe. Laat de peren ongeveer 2 uur zachtjes garen en draai de peertjes af en toe om.

Verwarm de kokosolie in een pannetje zodat het vloeibaar wordt en hak de walnoten in grove stukjes. Meng in een kom de havermout, kokosolie, walnoten, honing en een snufje zout. Verdeel ze over 4 kleine bakjes of 1 grote ovenschaal en zet 25 minuten in de oven op 200 graden.

Als de stoofpeertjes klaar zijn, haal je ze eruit. Het sap kan je uiteraard ook gebruiken, je kan het met bijvoorbeeld maïzena of custard laten binden.

Op een bordje serveren? Zet er 2 stoofpeertjes op met 2 scheppen crumble en een schep yoghurt. Maar je kan natuurlijk ook alles leuk op tafel zetten en dat iedereen zelf kan opscheppen!

Recept: Stoofpeertjes met havermout crumble & yoghurt | Peek Inside

Voor 4 personen:

Voor de stoofperen:

  • 8 stoofpeertjes (Gieser Wildeman peren)
  • 250 ml rode wijn
  • 200 ml water
  • 6 eetlepels honing
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs

Voor de crumble:

  • 150 gram havermout
  • 5 eetlepels kokosolie
  • 90 gram walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • Snufje zout
  • Als garnering: 500 gram Griekse yoghurt

 

Reageer op artikel:
Stoofpeertjes met havermoutcrumble & yoghurt
Sluiten