Redactie
Redactie Recepten 22 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Crème brûlée met rabarber van Rutger

Op zijn bakblog RutgerBakt.nl deelt Rutger van den Broek zijn favoriete bakrecepten. Wij mogen elke maand een heerlijk recept van hem delen. Dit keer: crème brûlée met rabarber.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de stukjes rabarber met de rietsuiker in een ovenschaaltje en zet deze 30 minuten in de oven. Schep de rabarber halverwege voorzichtig om. Haal de rabarber na een half uur uit de oven en laat deze afkoelen.

Verlaag de oventemperatuur naar 120 graden. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met het leeggeschraapte vanillestokje, de slagroom en de helft van de suiker in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook.

Klop in een kom de eidooiers los met de overige suiker. Verwijder het vanillestokje zodra de slagroom kookt. Giet de hete room onder voortdurend roeren op het eidooiermengsel en meng dit goed door elkaar.

Verdeel de stukjes rabarber over 4 crème brûlée-schaaltjes en giet daar het roommengsel overheen. Plaats de schaaltjes in de oven in een braadslede. Schenk kokend water in braadslede tot halverwege de hoogte van de schaaltjes. Bak de crèmes brûlée 45 tot 60 minuten op 120 graden tot ze stevig zijn.

Ze mogen nog een beetje ‘wiebelen’ in het midden. Haal de schaaltjes voorzichtig uit het waterbad en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Plaats ze daarna minimaal 3 uur in de koelkast.

Bestrooi voor het serveren de crème met rietsuiker en brand deze af met een brander, of zet de schaaltjes kort onder de hete grill in de oven.

Foto’s: Erik Spronk

Check gauw RutgerBakt.nl voor meer heerlijke recepten!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.