Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 24 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Chocolade pindakaas lavacakes van Tasty

Is er iets gezelliger dan in de keuken staan bakken terwijl het buiten frisser wordt? Wij denken van niet. Is dit ook helemaal jouw ding, maak dan eens deze chocolade pindakaas lavacakes uit het nieuwe kookboek van Tasty: Taart & Toetjes. Lepel je zo’n gebakje open, dan stroomt de warme pindakaas er gewoon uit.

Tasty maakt onderdeel uit van de website Buzzfeed. Je kent ze vast wel van die geweldige en immens populaire kookvideo’s die van bovenaf worden gefilmd. In hun nieuwe kookboek Tasty: Taart & Toetjes delen ze hun favoriete recepten voor zoetekauwen. Zoals deze chocolade pindakaas lavacakes.

Tasty: “Bestaan er hechtere vrienden dan chocolade en pindakaas? In dit indrukwekkende recept worden peanut butter cups gecombineerd met gesmolten lavacakes zoals die in de jaren negentig werden gemaakt.

Dit betekent dat de vloed van chocolade, die normaal gesproken uit de lavacake stroomt zodra je het binnenste bereikt, is vervangen door vloeibare pindakaas.

Vervang hem door een notenpasta waar je dol op bent of een die je aankijkt vanuit de krochten van je voorraadkast: let er alleen wel op dat de consistentie hetzelfde is als een smeuïge pindakaas (helemaal gehomogeniseerd en niet te korrelig).”

chocolade pindakaas lavacakes uit Tasty
Bron: Tasty

Zo maak je de chocolade-pindakaas-lavacakes

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Vet 4 ramekins (inhoud 240 ml per stuk) in met boter. Bestuif ze met cacaopoeder en tik het overtollige cacaopoeder eruit.

Meng in een middelgrote, hittebestendige kom de boter met de pure chocolade en verwarm de chocoladeboter ongeveer 1,5 minuut in de magnetron op vol vermogen. Roer iedere 15 seconden tot de chocoladeboter helemaal is gesmolten en goed gemengd. Zet de kom opzij en laat het chocolademengsel 10 minuten afkoelen.

Klop in een andere middelgrote kom de kristalsuiker met het vanille-extract, het zout en de eieren. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor tot het beslag glad is.

Zet de voorbewerkte ramekins op een bakplaat met opstaande randen. Schenk in iedere ramekin ongeveer 60 ml beslag (ca. ¹/₈ van het beslag) en schep 2 eetlepels pindakaas in het midden van iedere ramekin. Bedek de pindakaas in iedere ramekin met nog ongeveer 60 ml beslag. Bak de lavacakes 10-12 minuten tot de zijkanten stevig zijn maar het midden nog zacht is. Haal de bakplaat uit de oven.

Neem nu per keer één ramekin tegelijkertijd. Houd een ramekin vast met een theedoek en leg er een gebaksbord bovenop. Keer het bord en de ramekin om, om de cake op het bord te storten, schud voorzichtig, indien nodig, om de cake los te krijgen. Herhaal dit met de overgebleven lavacakes.

Draai de lavacakes om. Schep op iedere lavacake een bolletje vanille- ijs. Serveer de lavacakes warm, bestrooid met fijngehakte chocolade.

Cover Tasty
Bron: Tasty

Tasty: Taart & Toetjes (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor €17,50

Meer zoete recepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.