Redactie
Redactie Dessertrecepten 22 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Frambozentiramisu met vanille en perziksiroop

Wederom een lekker recept van Renée Kemps, de (Engelstalige) blog van de Amsterdamse Renée. Dit keer maakte ze een prachtige frambozentiramisu met verse vanille en perziksiroop. 

Raspberry tiramisu

Zo maak je de frambozentiramisu

Klop de slagroom samen met de suiker en de vanille op, tot het stevig begint te worden. Klopt de mascarpone in een aparte kom los. Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone tot alles is gemengd. Zet dit aan de kant.

Voor de ‘limonade’ waar de lange vingers in gedoopt gaan worden, meng je het bruisende water met beide siropen en het sap van een halve citroen. Voor de frambozencrème gaan de bevroren frambozen samen met het sap van een halve citroen en een paar eetlepels van de gemaakte limonade samen in een foodprocessor. Het moet een dikke, maar wel uitsmeerbare, crème worden.

Nu kunnen we beginnen met het maken van de tiramisu: begin met een laag lange vingers. Doop deze in de limonade, wentel ze een paar keer om en leg ze op de bodem van je schaal. Zorg dat de hele bodem bedekt is.

Boven op de lange vingers komt een laag van het mascarponemengsel. Deze laag is ongeveer twee centimeter dik. Als laatste laag komt de frambozencrème. Spreid dit voorzichtig uit over het mascarponemengsel.

Herhaal tot alles op is of tot de schaal vol is. Let er op dat je eindigt met de frambozencrème. Decoreer de tiramisu met verse frambozen en chocoladeschaafsel.

Wil je liever individuele porties maken in plaats van één grote schaal? Dat kan natuurlijk ook. Volg dan het recept en vul bijvoorbeeld martiniglazen met laagjes lange vingers, mascarpone en frambozencrème.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.