Culy Homemade: crème brûlée

Een lekkere klassieker uit de Culy keuken: crème brûlée. Met een perfect knapperig laagje gemaakt met een gasbrander. Heb je die zelf niet in huis? Dan volstaat je loeihete ovengrill ook. 

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe dit (de stokjes en het merg) samen met de slagroom in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.

Haal de pan van het vuur en klop in een kom de eidooiers met de suiker lobbig. Haal de stokjes uit de room en giet de room al roerend aan de eidooiers toe. Schenk het mengsel in een schone pan en verwarm al roerend op heel laag vuur. Zorg dat het mengsel niet gaat koken.

Het mengsel zal vanzelf gaan binden en wanneer het aan de bolle kant van een lepel blijft hangen is het goed. Zeef de crème en verdeel over schaaltjes. Zet deze in een ruime ovenschaal. Voeg heet water toe zodat twee derde van de schaaltjes onder water staan. Zet de schaal in de oven en bak ze gedurende 25-30 minuten.

Haal de schaaltjes voorzichtig uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Bestrooi vlak voordat je ze gaat eten met suiker en bruleer het laagje met een gasbrander tot het donkerbruin is, maar nog net niet verbrand. Gebruik je de oven? Verwarm dan je grill voor en laat de suiker in vier à vijf minuutjes karamelliseren.

Lichtgroene tafelloper, € 6,95 van Dille & Kamille, grijs bord van Bitossi Home via Leeff, € 6,95.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: crème brûlée
Sluiten