Redactie
Redactie Dessertrecepten 7 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: goddelijke sachertorte

Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook echt een killer sachertorte om je gasten te serveren. Maak het biscuit eventueel een dag van tevoren, zodat hij goed is afgekoeld voordat je verder aan de slag gaat. Het recept is oorspronkelijk afkomstig van Cees Holtkamp, maar wij hebben het iets aangepast.

Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet een springvorm met een diameter van 24 of 25 centimeter in met boter, en bestuif met bloem. Zet je ingrediënten alvast klaar en zorg dat je de eiwitten in een brandschone kom bewaart. Klop de boter samen met de eidooiers luchtig en voeg de poedersuiker en het mespuntje zout toe. Mix verder tot een luchtige massa en smelt ondertussen de chocolade.

Giet al kloppende de gesmolten chocolade bij het mengsel en mix tot een egale massa. Klop vervolgens in een andere, brandschone kom de eiwitten luchtig. Doe dit met beleid en zorg er écht voor dat al je apparatuur, de kom en je handen vetvrij zijn. Anders worden de eiwitten niet stijf.

Voeg als de eiwitten stijf zijn al mixend  voorzichtig de suiker toe. Blijf kloppen tot je meringue eruit ziet als satijn en je geen suikerkorreltjes meer voelt. Meng een derde van de meringue door je eimengsel en roer goed. Vouw nu voorzichtig de rest van de eiwitten erdoor, maar probeer het zo luchtig mogelijk te houden. Voeg tot slot ook de gezeefde bloem toe en vouw het er voorzichtig doorheen.

Giet het beslag in de springvorm en bak 30 minuten in de oven. Laat goed afkoelen en haal de rand los. Zet een broodmes op ongeveer een derde van de bovenkant en snijd voorzichtig (horizontaal) naar het midden. Laat je mes staan, en draai de cake, zodat de bovenkant vanzelf los komt.

Haal de bovenste plak eraf, en herhaal het proces, maar dan op de helft van het resterende stuk. Als het goed is heb je nu drie gelijke, ronde plakken. Besmeer de onderste helft met de abrikozenjam, leg hierop de middelste plak, besmeer met de frambozenjam en top met de bovenste plak cake.

Maak de ganache (kijk hier om te zien hoe) en plaats je taart op een rek, met daaronder een kom of bakplaat. Overgiet de taart met de ganache en zorg dat hij overal (ook aan de zijkanten) bedekt is met chocolade. Laat zo een kwartiertje staan zodat de chocolade z’n weg heeft gevonden en verdeeld is.

Hak de geroosterde hazelnoten fijn, besprenkel de sachertorte ermee en… Geniet ervan!

Chocoladetaart3Chocoladetaart

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.