Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 16 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Slaapproblemen? Dit is eten waardoor je beter slaapt

Moeite met in slaap komen? Er zijn sommige etenswaren die je daarbij kunnen helpen. Er bestaat namelijk eten waardoor je beter slaapt. Ja, echt! Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Er zijn een heleboel stofjes waardoor je beter kunt slapen, zoals melatonine, serotonine en magnesium. En goed nieuws: een heleboel voeding bevat deze stoffen van nature. Hier volgt de lijst van eten waardoor je beter slaapt.

1. Tomaten

Je hebt misschien weleens tomatenpillen in de winkel zien staan. Dit is niet voor niks. Tomaten bevatten namelijk melatonine, een slaaphormoon.

Uit onderzoek is gebleken dat cherrytomaatjes van Nederlandse bodem het meeste melatonine bevatten. Inslaan dus!

Bron: Mona via Pexels

Dit vind je misschien ook interessant: Gerechten met lavendel waar je lekker van in slaap valt

2. Bananen

Bananen bevatten de stof triptofaan. Deze stof is betrokken bij de aanmaak van melatonine. Lekker handig dus! Daarnaast bevat banaan ook nog magnesium en kalium. Deze stoffen helpen je te ontspannen, waardoor je beter in slaap komt.

3. Zure kersen

Kersen staan erom bekend dat het je helpt om beter te slapen. Zure kersen bevatten een enorme dosis aan melatonine, waardoor je dus stukken makkelijk in slaap komt. Normale kersen bevatten ook melatonine, maar minder dan de zure. Anyhow, als je een kersenliefhebber bent, weet je wat je moet doen.

4. Noten

Noten zoals amandelen en walnoten (oef, lekker!) bevatten net als bananen magnesium, waardoor ze vallen onder eten waardoor je beter slaapt. En het is hélemaal geen straf om op de nootjes te kauwen, vinden wij!

5. Eieren

Het meeste voedsel zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel omhoog gaat en hierdoor slaap je slechter. Maar guess what, eieren doen dat niet! Lekker handig voor als je laat op de avond trek krijgt. Een gebakken of gekookt eitje is dus een prima snack om te eten voor het slapengaan.

6. Vis

Vitamine B6 kun je terugvinden in vis. Deze stof helpt je lichaam om melatonine aan te maken, wat betekent dat je er beter door zult slapen.

7. Donkere bladgroentes

Deze komt mooi uit tijdens deze koude dagen. Ga dus lekker los met andijvie, spinazie en boerenkool. Deze groentes bevatten namelijk zowel magnesium als calcium, beide belangrijke stoffen die je helpen met slapen.

Meer voedsel met superkrachten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.