Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 10 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de lekkerste koude voorgerechten voor kerst

Een kerstdiner is niet compleet zonder voorgerechtje. En het voordeel van koude voorgerechten serveren, is dat je ze van tevoren klaar kan maken. Minder stress dus!

Wij hebben de lekkerste ideeën voor koude voorgerechten even voor je op een rijtje gezet. En het zijn er een heleboel, dus voor iedereen wat wils. Zo kun je relaxed aan je kerstdiner beginnen en zet je ook nog iets ontzettend lekkers op tafel (vertrouw ons maar)!

Voorgerechten met zalm

Zalm is zó veelzijdig. Daarom kan het niet ontbreken aan onze lijst van koude voorgerechten. We hebben uiteraard meerdere recepten voor je!

Gin-zalm als kerstamuse
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Tartaar

Klassieker kan het haast niet. Vleeseters vinden het heerlijk, maar ook voor de vegetariërs (en de vegans!) is er goed nieuws. Tartaar hoeft namelijk helemaal niet altijd van vlees gemaakt te zijn. Onze suggesties:

steak tartare / voorgerechten voor het kerstdiner
Bron: Culy.nl

Koude soepen

Het moet natuurlijk maar net je ding zijn, maar koude soepjes kunnen echt heel lekker zijn. Omdat je ze natuurlijk niet hoeft op te warmen, kun ze van tevoren mooi opmaken.

gazpacho cantaloupe
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Kerstige garnalen

Garnalen kun je op ontzettend veel manieren klaarmaken, dus ook als voorgerecht. En je hoeft ze niet te koken, want ze zijn rauw minstens zo lekker. Lekker makkelijk dus!

garnalen ceviche met popcorn
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Kleurrijke carpaccio

Niks feestelijkers om te serveren dan carpaccio. En ook hierbij kun je weer variëren tussen vega- en vleesopties. Ze zijn in elk geval allemaal ontzettend lekker!

Bron: Lars Blankers via Unsplash

Meer kerstlijstjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.