Dé afsluiting van kerst: le petit-grand dessert

Le petit-grand desser, hét nagerecht tijdens Kerst
Le petit-grand desser, hét nagerecht tijdens Kerst
Niets is zo aantrekkelijk als een tafel vol kleine versies van de lekkerste desserts. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor dé afsluiting le petit-grand dessert: een tafel vol met de lekkerste, mooiste en meest goddelijke desserts in kleinere versies zodat iedereen van alles kan genieten.
Culy zocht de lekkerste en mooiste desserts voor jullie uit die goed van te voren te maken zijn, én perfect zijn in een mini-versie.
1. Macarons
De koning van de desserttafel en geliefd door menigeen. Maak ze niet té ver van te voren, maar een dag kan zeker wel. Als je ze voor de eerste keer maakt, raden we je wel aan om het recept eerst te testen zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.
Gebruik Culy’s basisrecept of ga een stapje verder en volg de richtlijnen van patisseriegod Francois Payard.

2. Mini crumble
Iedereen houdt van crumble, dus waarom maak je niet kleinere versies in kleine bakjes? Net zo makkelijk en er is zelfs meer van de goddelijke crumble-topping per persoon! Gewoon doen dus.

3. Tiramisu in een glaasje
Klassiek, met chocolademousse, met frambozen of zelfs limoncello: wie houdt er nu niet van tiramisù? Wil je het net even iets anders doen dan normaal? Serveer dan deze tiramisu met chocolademousse of maak een variant met matcha. Doe je het liever helemaal anders? Deze tiramisu maak je met bitterkoekjes, kaneel en granaatappel of met banaan en pindakaas.
Handig: is er iemand zwanger? Deze tiramisu is volledig zwangerproof (en maak je met een bijzonder ingrediënt)

4. Truffels
Truffels zijn een perfect onderdeel van een grande dessert omdat je ze ruim van te voren kan maken (vries de vulling in) en je eindeloos kan variëren in de smaak. Maak bijvoorbeeld klassieke slagroomtruffels, een gezonde variant met dadels of heerlijke hazelnoottruffels. Oreo-lovers in de zaal? Dan zijn deze truffels met Oreo en hazelnoten niet te missen. En wist je trouwens dat je ook vegan truffels kunt maken?
Heerlijk idee: Ook te gek is deze toetjesparade van chocolade

5. Pompoenmousse
Weer eens wat anders dan de standaard toetjes is deze pompoenmousse van Francesca Kookt.
Hou je niet zo van pompoen en kies je toch liever voor iets anders? Kan ook:
- Vegan chocolademousse met granola
- Cheesecake mousse met salted caramel en popcorn
- Aardbeienmousse zonder eieren én zonder suiker

6. Kersen gedipt in chocolade
Dip goddelijke (rijpe) kersen in getemperde donkere chocolade en laat ze een paar uurtjes rusten op kamertemperatuur, yum! Geen fan van kersen? Je kunt natuurlijk ook ander fruit in de choco dippen (zoals aardbeien met matcha!), of ga voor churros met kaneelsuiker in chocodip.

7. Mini cheesecakes
Iedereen houdt van cheesecake, het enige probleem is dat het vaak zo machtig is. Geen nood! Maak kleine versies met behulp van steekringen en bedek ze met een heerlijke laag Oreo’s of verse aardbeien.

8. Fudge
Een klein stukje fudge bij een heerlijk kopje koffie kan wonderen doen. Wat dacht je van heerlijke chocoladefudge met koffie & hazelnoot of deze variant van Culy’s Monique die je met slechts twee ingrediënten maakt.
Ook heerlijk: deze pindakaas-dadelfudge met chocolade van Donna Hay of een maak raw en vegan fudge met superfood.

9. Citroencakejes
Wil je meerdere verschillende desserts maken, maar blijk je steeds minder tijd over te hebben om daadwerkelijk te koken en te bakken? Maak dan deze easy mini citroencakejes. Heb je toch meer tijd over, maak het cakebeslag en lemon curd dan zelf.

Maar daar houdt het niet bij op
Niets is zo aantrekkelijk als een tafel vol kleine versies van de lekkerste desserts. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor dé afsluiting le petit-grand dessert: een tafel vol met de lekkerste, mooiste en meest goddelijke desserts in kleinere versies zodat iedereen van alles kan genieten.
Culy zocht de lekkerste en mooiste desserts voor jullie uit die goed van te voren te maken zijn, én perfect zijn in een mini-versie.