Redactie
Redactie Recepten 23 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

No-bake limoncello tiramisu taart

Tim en Erik van SmaakMenutie zijn echt gek op limoncello. Traditiegetrouw verschijnt deze fles na een avond tafelen met vrienden op tafel. En wat is er nu leuker en lekkerder om deze likeur te verwerken in een luchtige tiramisu?

Deze no-bake limoncello tiramisu is heerlijk als dessert, maar is bijvoorbeeld ook leuk om te trakteren als je jarig bent (of een andere feestelijke aangelegenheid). En geen zorgen voor de niet-alcohol-drinker of de dames die in verwachting zijn: de alcohol verdampt geheel.

Moeilijk? Nee, zeker niet. Binnen 30 minuten klaar. Kijk maar.

Zo maak je deze no-bake limoncello tiramisu taart

Verwarm 100 ml limoncello met het sap van 2 citroenen en 3 theelepels suiker en laat dit zachtjes 5 minuutjes koken. Schenk over in een platte schaal of diep bord.

Roer met een garde of spatel (of keukenmachine) 250 gram mascarpone los samen met 200 gram kwark en 2 à 3 eetlepels lemon curd. Klop 300 ml slagroom (hier is een mixer heel handig voor) lobbig en voeg hier 1 zakje klopfix aan toe en 6 eetlepels poedersuiker. Klopfix (van dr. Oetker) kan je gewoon in de supermarkt kopen. Dit zorgt voor stevigheid van je slagroom.

Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door het mascarpone- en kwarkmengsel (niet te hard roeren anders verdwijnt de luchtigheid).

Dip nu de lange vingers, kort in het limoncello-mengsel en bedek hiermee de bodem van een ingevette springvorm (18 cm). Zorg dat de lange vingers vochtig zijn maar nog wel stevig. Bedek de lange vingers vervolgens met de helft van het mascarpone- kwarkmengsel. Herhaal deze stap nogmaals zodat je eindigt met een laag mascarpone-kwark.

Laat de taart nu minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Voor het serveren maak je het af met wat citroenrasp, poedersuiker en wat geschaafde amandelen. Buon appetito!

Foto van een no-bake limoncello tiramisutaart (taartrecepten)
Smaakmenutie

Smaakmenutie

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.