Zo maak je zelf Siciliaanse cannoli

Een typisch Siciliaans dessert: cannoli met een beetje chocolade en gekonfijte sinaasappel. Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

* Voor dit recept heb je cannolivormen nodig. Deze metalen buizen bestel je online bijvoorbeeld hier, maar je kunt het deeg ook kant-en-klaar kopen bij sommige Italiaanse delicatessenwinkels. 

Zo maak je zelf Siciliaanse cannoli

Begin met het deeg (als je het zelf maakt). Roer de boter met de poedersuiker met een mixer luchtig. Voeg de witte wijn, vanillesuiker en zout toe en meng goed door. Roer de helft van de bloem door het beslag en meng nogmaals goed door. Voeg de rest van de bloem toe en kneed dit met je handen tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt twee uur rusten op een donkere plek.

Roer de ricotta los met een vork en hak de chocolade grof. Roer de suiker en chocolade door de ricotta en zet de vulling in de koelkast.

Verwarm nu de frituurpan tot 180 graden en vet de vormen in met olie. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer drie millimeter dik. Steek met de steker of kom cirkels uit het deeg. Vouw de deegcirkel over de vorm.

Bestrijk de uiteindes met het eiwit en druk aan zodat de uiteindes aan elkaar blijven plakken. Bak ze (inclusief de vorm) in ongeveer twee minuten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de cannoli met de vormen circa 3 minuten in de vriezer om af te koelen. Verwijder de vormen uit de cannoli en herhaal de stappen tot je geen deeg meer over hebt.

Vul een spuitzak met het ricottamengsel en vul de afgekoelde cannoli hiermee. Snijd de sinaasappelschillen fijn. Garneer de cannoli met de sinaasappelschillen en bestuif met poedersuiker.

457394695

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!