Dessertrecepten 21 dec 2013 Culy

Vegan kerstdessert: raw cacao-taart met dadels & walnoten

Dit chocolade ‘taartje’ is verrassend gezond en bestaat uit superfoods. Vrij van geraffineerde suiker, boter, bloem, lactose en gluten, en geschikt voor veganisten. Deze treat is behoorlijk vullend, dus snijd vooral niet te grote punten! Dit recept komt van de chefs van Hills & Mills, een heerlijke culinaire hotspot in Delft.

Om de bars te maken mix je de walnoten, rauwe cacao en zout in een blender. Als het goed gemixt is voeg je het gedroogde fruit, de dadels en ahornsiroop toe en blend je het verder. Verdeel het geheel in een ingevette taart-bakvorm en duw het met een spatel aan. Zet het vervolgens in de koeling (minimaal 20 minuten).

Voor de frosting laat je de dadels 20 minuten weken in koud water. Doe de dadels vervolgens in een blender samen met de avocado, rauwe cacao, ahornsiroop en kokosolie. Zet de mix in de koeling (minimaal 2 uur).

Verdeel vervolgens de frosting over de taart, de walnoten over het geheel en snijd de taart in stukken. In de koeling is de taart zo’n vijf dagen houdbaar.

Lekker om te serveren met cranberrysaus:

Breng hiervoor de sinaasappel en suiker aan de kook in een steelpan. Voeg de cranberries toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.

Schep de (koude) saus over de taart, of serveer het apart in een klein schaaltje.

Beeld: Orin Sjaris

Reageer op artikel:
Vegan kerstdessert: raw cacao-taart met dadels & walnoten
Sluiten