Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 9 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

8 x de leukste recepten voor kerstkoekjes

It’s the most wonderful time of the year! Eén van de leukste dingen aan kerst zijn natuurlijk de baksels. Wij hebben de leukste recepten voor kerstkoekjes bij elkaar gezocht, zodat je je een weg naar kerstmis kunt bakken.

Je zou denken dat het bij gingerbread cookies ophoudt, maar er zijn veel meer soorten recepten voor kerstkoekjes die je kunt maken. Wij geven je wat inspiratie!

> Don’t forget! Vries je koekjesdeeg eerst in voordat je de kerstkoekjes gaat bakken.

8 x de lekkerste kerstkoekjes recepten

1. Kerstkoekjes voor in de boom

De kerstboom versieren is altijd een feest. Koekjes bakken die je er ook echt in kunt hangen, is dan al helemaal perfect. Bovendien is het ontzettend leuk om te doen met kinderen!

> Naar recept: Zo maak je zelf koekjes voor in de boom

2. Italiaanse kerstkoekjes

Niets lekkerders dan zelfgebakken biscotti, koekjes. Bij het kerstontbijt, de kerstkoffie of gewoon even lekker tussendoor, omdat ze erom vragen opgegeten te worden… ze smaken altijd!

Tip: Bak een breed assortiment van deze koekjes en en geef ze in aanloop naar de Kerstdagen cadeau aan vrienden of familie. Vindt iedereen leuk!

> Naar recept: De lekkerste Italiaanse kerstkoekjes

3. Cantuccini voor kerst

Je kent ze vast wel. Deze heerlijke Italiaanse amandelkoekjes zijn ontzettend feestelijk. We twee recepten voor je: een extra Kerstig en een traditioneel recept.

4. Kaas-swirls

Niet alle koekjes hoeven zoet te zijn. Maak lekkere kaaskoekjes voor bij de borrel, of gewoon als tussendoortje. En goed nieuws: deze kerstkoekjes zijn makkelijk te maken!

> Naar recept: Zo maak je zelf kaas-swirls 

Niet zo van de kaas? Je kunt ze ook met pindakaas maken! 

5. Kerst-spritsen

Een sprits, maar dan in de vorm van een kerstboom. Dat is toch ultiem Kerst! Je maakt ze gemakkelijk met onderstaande video of via ons recept voor klassieke spritsen (die je in een kerstboompjesvorm giet).

Te veel koekjesdeeg gemaakt? 5 handige tips om het deeg in te vriezen

6. Suikerkoekjes

Deze koekjes met glazuur zijn echt kunstwerkjes. Je kunt ze natuurlijk heel het jaar door maken, maar met kerst zijn ze het meest populair.

Een van de leukere kerstkoekjes-recepten, wat ons betreft. In de onderstaande video van Tasty leer je hoe je ze maakt!

7. Gemberkoekjes

Deze koekjes zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar met kerst extra toepasselijk. Een van onze favoriete recepten voor kerstkoekjes. We love spices! 

> Recept: Zo maak je zelf gemberkoekjes

8. Kerstkoekjes voor aan je kop koffie of thee

Deze prachtige kerstkoekjes mogen niet ontbreken tussen deze recepten. Helemaal leuk: ze hangen aan je kopje. Heerlijk bij thee, koffie of warme chocolademelk…

> Naar recept: Kerstkoekjes voor aan je kopje

Meer kerstkoekjes recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox ūü•ė

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.