Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 11 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de feestelijkste kerstontbijt recepten

De één organiseert een kerstdiner, de ander gaat liever los op een kerstontbijt of -brunch. We zijn inmiddels al goed op weg met inspiratie geven voor kerstmenu’s, dus nu is het tijd voor wat leuke ideeën voor kerstontbijt recepten!

Je kunt het kerstontbijt minstens zo feestelijk maken als het kerstdiner. Geen idee hoe? We got you. Hier volgen de feestelijkste en lekkerste ideeën voor kerstontbijt recepten!

Dit wil je ook lezen: zo organiseer je een feestelijke kerstbrunch

Kerstbrood

Een kerstbrood (of stol) kan écht niet ontbreken aan onze lijst van kerstontbijt recepten. Je kan er natuurlijk één kopen, maar het is nog veel leuker om het zelf te maken. Wij hebben een leuk recept voor je!

>Een homemade kerstbrood bakken

Croissantjes

Hier maak je goede sier mee hoor! Naast dat je croissantjes natuurlijk heel het jaar door kunt eten, zijn ze ook echt ontzettend feestelijk (en lekker) voor het kerstontbijt. En ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Maak ze extra feestelijk met deze recepten:

Lobster roll croissants
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Bananenbrood

Naast kerstbrood, is bananenbrood ook iets wat wij ontzettend lekker vinden! Je kunt het zoet, hartig, gezond of zelfs vegan maken. Lekker op zichzelf, maar met beleg ook een aanrader. Makkelijk te maken en je kunt het zo feestelijk maken als je zelf wil. Eén van onze favoriete kerstontbijt recepten.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Tulband cake

De tulband cake is een klassieker onder de kerstontbijt recepten (of voor het nagerecht). Het is over het algemeen een zoet gerecht, maar dat is natuurlijk helemaal niet verkeerd bij het kerstontbijt. Moeilijk is het niet, als je weet hoe je hem goed in zijn vorm bakt. Hij ziet er van zichzelf al hartstikke feestelijk uit, maar je kan natuurlijk altijd nog je creativiteit erop loslaten!

Bron: Freestocks.org via Unsplash

Quiche

Het leuke aan quiche is dat ‘ie warm en koud gegeten kan worden. Heb je ‘s ochtends weinig tijd? Dan kun je hem makkelijk van tevoren klaarmaken voor het kerstontbijt. De vulling van je quiche is natuurlijk aan jou, maar wij hebben héél wat recepten voor je waar je mee kunt variëren.

Bron: Culy.nl

Pasteitjes

Ontzettend leuk om te serveren aan je gasten. Je kunt er van alles mee en het is echt super kerstig. Voor bij het kerstontbijt ook ontzettend geschikt, dus hier volgen onze recepten!

Scones

Deze Engelse lekkernij kun je hartig en zoet maken. Schattig zijn ze ook, dus zeer geschikt tussen ons lijstje van kerstontbijt recepten!

scones
Bron: Culy.nl

Galette

Je ziet ze vast weleens liggen bij de bakker. Deze Franse specialiteit kun je ook weer zoet of hartig maken. Echt ontzettend feestelijk om bij het kerstontbijt op tafel te zetten, hier volgen onze suggesties:

Galette met rabarber en aardbeien zomertoetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Brioche

Zelf brood bakken is natuurlijk op zichzelf al hartstikke leuk voor het kerstontbijt. Maar brioche is nog nét even wat meer bijzonder als je het ons vraagt. Dit zachte, romige brood uit Frankrijk is alleen al enorm lekker, maar je kan het ook verwerken in andere recepten.

Tip: je kunt ook je eigen boter maken!

Element5 Digital via Unsplash

Hartige muffins

Met een muffin-vorm in huis kun je zó veel. Zo ook hartige muffins maken! Feestelijk en schattig voor bij het kerstontbijt, dus hij kon niet aan onze lijst ontbreken.

>Heerlijke hartige muffins met broccoli

Meer kerstlijstjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.