Redactie
Redactie Dessertrecepten 18 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Dit moet je proberen: easy bananen softijs

Bananen softijs, que? Dit vegan, vetvrije en glutenvrije ijsrecept is dé oplossing om op elk moment van de dag iets lekkers te kunnen eten. De basis is altijd bevroren bananen maar verder is dit hét ultieme recept om je creativiteit op los te laten. Voeg bijvoorbeeld bevroren kersen, kokosrasp of stukjes pure chocolade toe voor een extra yummy versie.

Dit softijs is een succesrecept in de zomer, maar ook in andere seizoenen delish als snack of dessert. Waarschuwing: het is redelijk verslavend want voor je het weet heb je altijd een paar bevroren bananen in de koelkast liggen. Just to be sure

Zo maak je het

Snijd een nacht voordat je het softijs wil eten de bananen in stukken (belangrijk!), doe ze in een afsluitbaar bakje en zet in de vriezer. Haal ze er de volgende dag uit en doe ze in de keukenmachine of blender. Is je blender niet zo krachtig? Laat de bananen dan eerst even 5 minuten op het aanrecht liggen voordat je ze fijn maalt.

Blender de bananen in de keukenmachine voor zo’n vijf minuten of totdat het mengsel lekker romig wordt. Voeg eventueel de vruchten en pindakaas of amandelpasta toe en mix weer een aantal minuten. Soms moet je even geduld hebben tot er een mooie, homogene massa ontstaat maar je wordt zeker beloond!

Schep het bananen softijs in mooie glazen, top het af met wat vers fruit, kokosrasp en/of gehakte chocolade en serveer direct. Verslavend lekker!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.