Makkelijk bananenbrood met walnoten en rozijnen

Culy 12 mrt 2015 Dessertrecepten

Dit recept voor een makkelijk bananenbrood met walnoten en rozijnen van Renée Kemps is een must om te maken. 

Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met boter. Klop de boter en suiker tot een luchtig, wit geheel. Voeg het ei toe en mix tot een glad mengsel.

Voeg de geprakte banaan, vanille en yoghurt toe. Mix en voeg vervolgens bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe. Mix tot alles is gemengd.

Roer de rozijnen en walnoten er doorheen en bak het bananenbrood gedurende een uur of tot wanneer een satéprikker er schoon uitkomt.

Bananenbrood

  • 100 gram boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 ei
  • 450 gram bananen (geprakt)
  • 45 ml dikke yoghurt
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 225 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram rozijnen, geweld
  • 60 gram walnoten, fijngehakt
Reageer op artikel:
Makkelijk bananenbrood met walnoten en rozijnen
Sluiten