Redactie
Redactie Recepten 8 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy Basics: zelf scones maken (ons ultieme recept)

Scones zijn onmisbaar bij een high tea of ‘standaard’ zoete Engelse brunch of lunch. De zoete broodjes eet je traditioneel met clotted cream en jam, of met lemon curd. Je kunt ze natuurlijk kopen bij de bakker, maar zelf maken is een stuk leuker! Doen dus, met dit recept. 

En zelf scones maken is helemaal niet zo moeilijk als dat misschien lijkt. Wij leggen het je stap voor stap uit aan de hand van dit recept!

Matt Preston’s recept & gouden regels voor perfecte scones

scones

Zo maak je scones

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het bakmeel, het bakpoeder en één mespunt zout. Voeg de boter toe en meng met koele hand tot een fijn kruim.

Voeg de basterdsuiker en 125 ml melk toe en kneed tot een samenhangend deeg. Bestuif een snijplank met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ongeveer één centimeter dik.

Steek er met een steker of glas met een diameter van ongeveer vijf centimeter cirkels uit. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft. Maak hiervan twaalf scones.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met wat melk. Bak ze in de oven in vijftien minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

Andere lekkere recepten:

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Culy Basics: zelf scones maken (ons ultieme recept)
Sluiten