Culy
Culy Exclude Facebook 8 feb 2012

Zelf scones maken

Scones zijn onmisbaar bij een high tea of ‘standaard’ zoete Engelse brunch of lunch. De zoete broodjes eet je traditioneel met clotted cream en jam, of met lemon curd. Je kunt ze natuurlijk kopen bij de bakker, maar zelf maken is een stuk leuker! 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het bakmeel, het bakpoeder en één mespunt zout. Voeg de boter toe en meng met koele hand tot een fijn kruim. Voeg de basterdsuiker en 125 ml melk toe en kneed tot een samenhangend deeg. Bestuif een snijplank met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ongeveer één centimeter dik.

Steek er met een steker of glas met een diameter van ongeveer vijf centimeter cirkels uit. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft. Maak hiervan twaalf scones. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met wat melk. Bak de scones in de oven in vijftien minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

Tip: je kunt het deeg een dag van tevoren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast. Volg op de dag zelf het recept vanaf de oven voorverwarmen. Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam of lemon curd en ongezoete, stijfgeklopte slagroom.

scones stock
Reageer op artikel:
Zelf scones maken
Sluiten