Culy Homemade: croissants met spek en stroop
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F04%2F2_croissants-met-spek-en-stroop.jpg)
Deze croissants met spek en stroop zijn de ideale combi tussen zoet en hartig. Het zoute van het spek is een match made in Culy-heaven met de zoete stroop. En met kant-en-klaar croissantdeeg maak je ze ook nog eens bliksemsnel.
Voor dit recept is het lekker als je wat dikkere plakjes ontbijtspek kunt krijgen. Vraag of je slager ze wat dikker wil snijden voor je.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F04%2F1_croissants-met-spek-en-stroop.jpg)
Zo maak je croissants met spek en stroop
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
Snijd de plakjes croissantdeeg los op de naden. Leg de plakjes met de korte kant naar je toe en bestrijk ze met een theelepel stroop.
Leg een plakje ontbijtspek in de lengte op het deeg. Rol op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de croissants met wat van het losgeklopte ei en schuif de plaat in de oven. Bak ze in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Dip de croissants eventueel nog in wat extra stroop als je dat lekker vindt.
Meer recepten voor croissants:
- Supersnelle pizzacroissants
- In boter gebakken croissants met Nutella en banaan
- Kerst croissants met rivierkreeft