Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 29 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: unicorn scones (om samen met je kinderen te bakken)

De één krijgt er geen genoeg van, de ander krijgt er roze-blauw-paarse vlekken van voor haar ogen (van ergernis): we hebben het over de unicorn-trend. Wie het niet meer aankan, moet nu wegsurfen. Voor de eenhoorn-lovers hebben we een tof recept: unicorn scones die je samen met je kinderen kunt bakken.

Om de een of andere reden zijn eenhoorns met veel glitter in rap tempo uitgegroeid tot een niet te stoppen trend. En ja: ze duiken ook op in ons eten. Ben je niet vies van een eenhoorn hier of daar, laat je dan betoveren door deze unicorn scones. Ze lijken mierzoet, maar dat valt in de praktijk érg mee. Dat komt doordat het basisrecept zo lekker is. Tip: gebruik wel altijd goede ongezouten roomboter.

De unicorn sprinkles kun je in de meeste grote supermarkten wel vinden (o.a. van Dr Oetker of Cake Angels). Wij bestelden ze online bij Dutch Sprinkles Shop. Je kunt ze ook vervangen door regenboogstrooisel of discodip.

Dit recept is leuk om samen met je kinderen te maken. Heb je grotere kinderen die al goed kunnen bakken? Dan kunnen ze dit recept ook heel goed zelf maken. Misschien moet je ze even helpen bij het in stukken snijden van het deeg en de (hete) oven.

Ook lekker: deze recepten voor freakshakes wil je proberen!

Zo maak je unicorn scones:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Stap 2

Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in de grote beslagkom. Doe de koude blokjes boter erbij en wrijf ze met je vingertoppen door het bloemmengsel. Ga daar net zolang mee door tot je kruimels van gelijke grootte hebt.

Stap 3

Maak een kuiltje in het midden van het mengsel, giet de melk en het vanille-extract erbij en roer met je vingers door elkaar tot een deeg begint te vormen. Meng ook de unicorn sprinkles erdoorheen. Het deeg mag nat en een klein beetje plakkerig zijn, maar het moet wel loskomen van de randen van de kom. Voeg indien nodig nog een klein beetje bloem toe.

Stap 4

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Maak een grote bal van het deeg en leg het op het aanrecht. Vorm het met je handen tot een schijf van ongeveer 2,5 centimeter dik.

Stap 5

Snijd de schijf in 8 punten en leg die voorzichtig één voor één op de bakplaat. Bestrijk de scones met de extra melk en bestrooi met een klein beetje suiker. Zet ze in de oven en laat ze in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin worden.

Stap 6

Laat de scones helemaal afkoelen. Meng alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar tot je een dik papje hebt. Bedruip de unicorn scones met het glazuur en bestrooi met nog wat sprinkles.

Scones met sprinkles: unicorn scones
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy